Atakum'da Muhteşem 100. Yıl Konseri


Atakum'da Muhteşem 100. Yıl Konseri

Atakum’da 19 Mayıs’ın 100. yılına özel Niyazi Koyuncu ve Kıraç konseri gerçekleştirildi.

Atakum Belediye Başkanı  Cemil Deveci, Atakum'da gerçekleşen 19 Mayıs 1919'un 100. yılı programında gençlere seslendi. Başkan Deveci, "Bu bayram sizin, bu ülkenin geleceği sizlerin elinde. Beraberce bu kenti Atatürk'e yaraşır bir kent haline dönüştüreceğiz ve buradan tüm Türkiye'ye örnek olacağız" dedi

Atakum Emek Parkı'nda ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılına özel Niyazi Koyuncu ve Kıraç konseri gerçekleştirildi. Yoğun ilginin olduğu konserde Atakumlular doyasıya eğlendi. Programın açılış konuşmasını yapan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, "Bu kenti Atatürk'e yaraşır bir kent haline dönüştüreceğiz ve buradan tüm Türkiye'ye örnek olacağız. Bize gençlik ruhu ve Atatürk'ün gençliği lazım" ifadelerini kullandı.

ATATÜRK'ÜN GENÇLİĞİ LAZIM

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı gençlere emanet ettiğini kaydeden Deveci, "Atakum'da 40 bin üniversite öğrencisi var. Hepsi genç. Birleşin ve kentimizin geleceğine katkı verin. Benden size tam destek. Bu bayram sizin, bu ülkenin geleceği sizlerin elinde. Bu yüz yılı büyük bir coşku ve onurla kutluyoruz. 19 Mayıs, bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesinin Atatürk tarafından başlatıldığı gün. Cumhuriyet tarihimizin en önemli günlerinden birisi. Kurtuluşumuzun ve kuruluş sürecimizin başladığı gün. Bugünlerimizi 19 Mayıs 1919'a, Atatürk ve 18 arkadaşına borçluyuz. Onlardan aldığımız emaneti daha çok yukarılara taşıyacağız. Atatürk'ün Cumhuriyet'ini bir daha sekteye uğratmaksızın, ona bir başkasının göz dikmesine müsaade etmeksizin sırtımızda, omuzlarımızda taşıyacağız. Ben de Atakum belediye başkanı olarak önümüzdeki 5 yıl boyunca sizinle beraber Atatürk'ün Cumhuriyet'ini, onun bize emanet ettiği demokrasiyi, insan, kadın, çevre, hayvan haklarını birlikte kuracağız. Bu kenti Atatürk'e yaraşır bir kent haline dönüştüreceğiz ve buradan tüm Türkiye'ye örnek olacağız. Bize gençlik ruhu ve Atatürk'ün gençliği lazım" diye konuştu. 

ATAKUM'DA BAYRAM COŞKUSU

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği gecede, Niyazi Koyuncu'nun Karadeniz türküleri eşliğinde horon tepildi. Kıraç'ın sahneye çıkmasıyla birlikte konser alanındaki coşku doruğa ulaştı. On binlerce Atakumlu 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın coşkusunu doyasıya yaşadı.


Yayın Tarihi: 19/05/2019