Kızılay Haftası’nda Canik'te Anlamlı Etkinlik


Kızılay Haftası’nda Canik'te Anlamlı Etkinlik

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Türk Kızılay Canik Şubesi’nin düzenlediği etkinlikte buluştuğu öğrencilere defter ve kalem hediye etti, Türk Kızılayı'na kan bağışında bulundu.

Kızılay Haftası kapsamında Türk Kızılayı Canik Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Başalan Mahallesi'nde kan bağışı standı açılırken, öğrencilere defter-kalem hediye edildi. Anlamlı etkinliğe Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Türk Kızılayı Canik Şube Başkanı Hatice Örs, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, muhtarlar ve okul müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN GENÇ KAN BAĞIŞLADI

Etkinlik kapsamında Türk Kızılayı Canik Şubesi tarafından mahallede açılan kan bağışı standına mahalle halkı yoğun ilgi gösterdi. Başkan Osman Genç ile AK Parti İlçe Başkanı Ercan Eler de, kan bağışında bulunarak Kızılay'a destek verdi. Etkinlikte vatandaşlara hitaben konuşan Başkan Osman Genç, Türk Kızılayı'nın yaptığı çalışmalarla Türk halkını onurlandırdığını belirterek, "Türk Kızılayı, insanlığın yardımına koşarken, ülkemizin de göğsünü kabartmaktadır" dedi.

'İNSANLIĞA KATKI'

Evrensel bir kuruluş olan Türk Kızılayı'nın dünyaya uzanan yardım elini güçlendirme ve insanlığa yardım noktasında belediye olarak kendilerinin de katkıları olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak Türk Kızılayı Canik Şubemize yeni bir bina kazandırdık. Yine Kızılay Bölge Kan Merkezi için yer tahsis ettik. İnsanlığa önemli katkıları olan Türk kızılay'ına destek vermek ve katkı sağlamak bizleri onurlandırıyor. Türk Kızılayı'na bundan sonra da desteğimiz sürecektir. Bu vesileyle tüm Türk Kızılayı çalışanlarının ve ülkemizin Kızılay Haftası'nı kutluyorum" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE DEFTER VE KALEM

Daha sonra ise Türk Kızılayı Canik Şubesi’nin aynı mahalledeki ikinci etkinliğinde Başalan Ortaokulu ve Başalan İmam-Hatip Ortaokulu öğrencilerine Başkan Osman Genç ile  beraberindekiler defter ve kalem hediye etti. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Başkan Genç, çocuklarla bol bol fotoğraf çekindi. Etkinlik kapsamında Canik Belediyesi'nin desteğiyle kurulan Yavuzselim Mahallesi Mehteran Takımı da yaptığı gösteri ile izleyenleri büyüledi.


Yayın Tarihi: 31/10/2016