Deva Partisi Samsun’dan Çarşı 1919’a Ziyaret


Deva Partisi Samsun’dan Çarşı 1919’a Ziyaret

Deva Partisi İl Başkanlığı ve gönüllüleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkışının 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Samsun’da yaşayan kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel potansiyelinin ortayaçıkarılması ve kadın emeğinin görünürlüğünün artırılması amacıyla, Samsun Valiliği İl Kadın Hakları Koordinasyon Merkezitarafından yürütülen proje kapsamında  2019’da açılan Çarşı 1919 stantlarını ziyaret ettiler.

Çarşıyı dolaşarak buralarda çalışan emekçi kadınlarımız ile sohbet eden ilbaşkanı ve beraberindekiler, elemeği ürünler karşısında hayranlıklarını gizleyemediklerini ve böylesine çalışkan kadınlarımızın önlerinin açılması gerektigini ilettiler.

İl BaşkanıTürk:  ‘Hiçbir güzellik kadinlara altın tepside sunulmuyor bu hayatta.. Evde ,iş hayatında, sosyal hayatta, yargı önünde, toplum içinde kadın olmak gerçekten zor.Tüm bunlara eklenen ekonomik zorluklar da düşünülürse kadınlarımızın mücadele gücüne ve azmine hayran olmamak imkansız.

Biz buyola çıkarken “kadın olmanın hikayesini yeniden yazmaya geliyoruz”  demiştik. Böylesine güçlü çalışkan kadınlarımızı görmek bizlere başka bir feyz veriyor, gücümüze, isteğimize, azmimize olumlu yansıyor. Her şeyden önemlisi de bu güzel stantlardan alış veriş yaparak onlara destek vermeliyiz, biz Deva Partisi olarak tüm teşkilatımıza ve gönüllülerimize bu çağrıda bulunduk dedi.

Bu güzel girişimin sürekliliğinis ağlamak bizlerin elinde. Kadın meselesi bu ülkenin ve bu ülkenin çocuklarının meselesi bir gelecek meselesi... Bu sebeple kadınların lehine olan  her projenin, her sözleşmenin arkasında ve takipçisi olacağız’ şeklindekonuştu.


 

 

 


Yayın Tarihi: 27/08/2021