İlkadım’da “Farkındalık Yürüyüşü”


İlkadım’da “Farkındalık Yürüyüşü”

“Sizi bir gün değil, her gün seviyoruz”

Down sendromunun hastalık değil genetik farklılık olduğuna dikkat çeken İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, Down sendromlu çocuklar özel insanlardır. Onların bizden farkı artı bir olmalarıdır. Onlara karşı en büyük engelimiz sevgisizliğimizdir” dedi.

İlkadım Belediyesi, İlkadım Kent Konseyi, Down ÇED (Down Sendromlu Çocuklar ve Aileleri Eğitim Dayanışma Derneği) işbirliği ile 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü dolayısıyla Farkındalık Yürüyüşü tertip edildi.

TOPLUMA ÖZEL MESAJLAR

İstiklal Caddesi Şehir Kulübü önünden başlayan yürüyüşe, İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. Nilden Arslan, Milli Eğitim Şube Müdürü Mevlüt Seyhan, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Ali Cengiz Ciğerci, Samsun Engelliler Derneği Başkanı Onur Karaca, Gençlik Spor İl Müdürlüğü Engelli Sporcular Şube Müdürü Gaye Gümüş, İl Kültür Müdürü Bayram Uzuner, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri, Down-ÇED Başkanı Ulviye Demirci, Ekolojik Bisiklet Derneği Başkanı Tanju Subaşı ve dernek üyeleri, Birçok liseden öğrenciler ve down sendromlu çocukların aileleri katıldı.  Down sendromlu çocuklar ellerindeki pankart ve dövizlerle toplumun diğer bireylerinden farkları olmadıklarını, sadece biraz daha özel ilgi istedikleri mesajını verdiler.

HASTALIK DEĞİL, GENETİK FARKLILIK

Karanfil dağıtarak down sendromlu çocuklar ve aileleriyle fotoğraflar çekinen Başkan Tok, Şehir kulübü önünden başlayan ve Lise Caddesi önünde biten yürüyüş sonrası açıklama yaptı. Down sendromlu çocukların toplumda fark edilmeleri, ayrıştırılmamaları ve kaynaşmayı göstermek adına düzenlenen yürüyüş sonrası yaptığı konuşmada Başkan Tok, Down sendromunun hastalık değil genetik farklılık olduğuna vurgu yaptı.

FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK

Tok,” Bu günün down sendromlu bireyler hakkında toplumsal bilinç oluşturmak açısından önemli bir fırsat. Down sendromlu çocuklarımızla aynı havayı soluyoruz. Beraber yaşıyoruz. Onların bizden farkı artı bir olmalarıdır. Bu etkinliği farkındalık oluşturmak amacıyla düzenledik. Unutmayalım ki en büyük engel sevgisizliktir." diye konuştu.


Yayın Tarihi: 20/03/2017