Kırtasiye Fuarına Büyük İlgi


Kırtasiye Fuarına Büyük İlgi

Tüm Kırtasiyeciler Derneği’nin (TÜKİD) desteği ile 20-24 Şubat’ta 3’üncü kez TÜYAP’ta düzenlenecek ‘İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı’ 25’inci kez sektör profesyonellerini bir araya getirecek.

Tüm Kırtasiyeciler Derneği'nin (TÜKİD) desteğiyle düzenlenen 'İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı' bu yıl 20-24 Şubat günleri arasında 25'inci kez kapılarını açacak. Çeyrek asrı geride bırakan fuarda birçok yenilik yapılacak. 25 yıllık süreçte önceliklerinin değişimi bir sürüklenme şeklinde yaşamamak olduğunu belirten TÜKİD Başkanı Vecdet F. Şendil, "Yani kontrolümüz altında, gelişim gösteren bir değişim amaçladık. Yurt dışı fuarlarında gözlemlediğimiz başarılı uygulamaları not ederek kendimize uyarladık. Nihayetinde fuarımız uluslararası bir nitelik kazandı ve bugün kırtasiye sektöründe en değerli fuar organizasyonlarından biri oldu" dedi.

11 bin metrekarelik alan kiralandı

TÜKİD'in fuarın danışmanlığını üstlenirken asıl yüklenicinin 3'üncü kez TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi olduğunun da altını çizen Şendil, böylesi durumlarda tarafların iş birliğine ve iletişime açık olmasının hayati önem taşıdığını söyledi. "Biz TÜYAP'la bu uyumu yakaladığımıza inanıyoruz. Birbirimizin istek ve kaygılarını umursuyoruz, iş birliğimizden ve verimliliğinden memnunuz" dedi. Alan rezervasyonlarının başladığını anlatan Şendil, şimdiden 11 bin metrekarelik alanın kiralandığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Açıkçası mevcut ekonomik koşullarda biz de bu denli yoğun bir ilgi beklemiyorduk. Hem satılan alan hem de satış süresi bakımından oldukça yoğun bir ilgiyle karşı karşıyayız. Sudan’dan Çin’e kadar geniş bir katılım talebi söz konusu. Afrika ve Doğu Avrupa pazarlarıyla ilişkilerimizin belirgin bir gelişim gösterdiği gelen taleplerden anlaşılıyor. 2019 fuarı için beklentimiz, yurt içi ve yurt dışından 20 bin civarında profesyonel katılımcıyı ağırlamak.”

2018 yılında Anadolu’dan fuara katılan yaklaşık 1.500 perakendeciye 3 geceye kadar ücretsiz konaklama imkanı sağladıklarını belirten Şendil, bu yıl hem konaklayan kişi sayısını hem de konaklamaların çeşitliliğini artıracaklarını söyledi.                


Yayın Tarihi: 10/12/2018