Halit Doğan’dan İnsan Odaklı Her Kesime Hitap Eden Projeler


Halit Doğan’dan İnsan Odaklı Her Kesime Hitap Eden Projeler

Samsun’un yeni sembolü PETEK oluyor. Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, “Samsun’un yeni mekânı PETEK ile şehrimize yeni bir marka değer kazandırıyoruz” diye konuştu. Petek, Petek Yuva, Petek Sanat, Petek Kuluçka ve Petek Mahalle ile Samsun’a yeni yaşam alanları kazandırılıyor.

Şehrin marka değeri; gençlerin, öğrencilerin, çalışan anne babaların, sanatseverlerin, tüm Samsun’un uğrak noktası olacak Petek projesi hakkında konuşan SBB Başkan Adayı Halit Doğan, “Projelerimizi oluştururken gencinden yaşlısına tüm Samsun’umuzu düşünerek hareket ettik. İnsan odaklı hizmet anlayışımızla, insan odaklı projelerimizi hayata geçiriyoruz. Etap etap şehrimizin farklı noktalarında hayata geçireceğimiz Petekler ile Samsun’umuzu daha ileriye taşıyacağız” dedi.

Petek, Samsun’un yeni gözdesi

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, “Petek projesi ile şehrimize yeni bir marka değer kazandıracağız. Petek ile gençler, çalışan anneler ve mahalle sakinleri gibi farklı kesimlerin hayatına dokunmayı amaçlıyoruz. Petek Samsunlu gençlerin yeni mekanı olacak artık. Etap etap şehrimizin farklı bölgelerinde hayata geçireceğimiz Petek’lerde gençlerimize ders çalışma ve toplantı alanları, açık ofisler, dinlenme ve sosyal yaşam alanları, güçlü internet altyapısı, okuma alanları ve kafe gibi geniş imkanlar sunacağız. Bir sembol mekan haline gelecek PETEK ile yenilikçi fikirleri ve genç girişimcilerimizi desteklemek amacıyla mentörlük, danışmanlık, seminer ve mekânsal destek imkanlarını da sağlayacağız.  Petek içerisinde yer alacak alanlar; Petek Kuluçka, Petek Mahalle, Petek Yuva, Petek Sanat hepsi ayrı ayrı özelliklere sahip olacak” diye konuştu.

Petek Kuluçka ile Teknopark’larda yer bulmakta zorlanan girişimcilere yeni olanak

SBB Başkan Adayı Halit Doğan, “Petek Kuluçka Merkezimiz ile Teknopark’larda yer bulmakta zorlanan girişimcilerimize ve dijitale meraklı gençlerimize tam donanımlı bir ortam sağlayacağız. Gelişen, değişen ve dijitalleşen dünyada gelişmeleri yakından takip ediyor; kentimizin girişimcilik ekosistemine katkı sunmak; girişimcilerimizi destekleyerek iş fikirlerini geliştirmelerine yardımcı olmak için PETEK Kuluçka Merkezimizi hayat geçiriyoruz. Burada oluşturacağımız altyapı ile e-spor turnuvalarını da Samsun’umuzun ev sahipliğinde hayata geçirme imkanımız olacak. Büyükşehir Belediyemiz Spor Kulübü bünyesinde de e-spor takımları oluşturarak her alanda gençlerimizi desteklemeyi sürdüreceğiz. Ayrıca Petek Sanat ile Samsun'umuzun sanatla buluşturacak; tiyatrodan dramaya birçok sahne sanatıyla ilgilenmelerine olanak sağlayacak görsel ve işitsel sanatların merkezi olacak bir alanı kazandıracağız. Petek Sanat bünyesinde tiyatro, konservatuar, drama, sahne sanatları, halk oyunları gibi kursları da faaliyete alacak; vatandaşlarımızın birçok sanat dalıyla ilgilenmelerine olanak sağlayacağız” dedi.

Petek Yuva ile Samsun’a yeni kreşler

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, “Petek Mahalle'de, mahallerimizde gencinden yaşlısına herkesin birlikte zaman geçirebileceği, mahalle kültürünü yaşatacak, sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetlerine katılabilecekleri Mahalle Petek Evleri’ni hayata geçireceğiz. Mahalle Petek Evleri’miz ile birlikte; Robotik kodlamadan satranca, el sanatlarından yabancı dil kurslarına, resimden müziğe birçok farklı alanda eğitim amaçlı kurslar veya seminer programları düzenleyeceğiz. Petek Yuva ise çalışan annelerin yoğun olduğu bölgelerde faaliyet gösterecek Petek Yuvalar sayesinde anne ve babaların işe gözleri arkada kalmadan gidebilmelerini sağlayacağız. Uzman eğitimci kadromuz ile çocuklarımızın gelişim seviyelerini arttırırken, anne ve babaların iş yaşamını da desteklemiş olacağız. Gencinden yaşlısına, herkesin Samsun'umuzda kendine ait bir mekanı olmuş olacak. Sanattan, spora, eğitimden kültüre, bilimden eğlenceye her alanda adından söz edilen bir Samsun görmek istiyoruz. Bu şehirde yaşayan insanlar mutlu olsun. Gençlerimiz mutlu olsun diye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.


Yayın Tarihi: 12/03/2024 - 20:32