OMÜ Vakfı Koleji’nin TEOG Başarısı


OMÜ Vakfı Koleji’nin TEOG Başarısı

2015-2016 Eğitim Öğretim sezonundaki TEOG başarısıyla OMÜ Vakfı Koleji başarısını bir kez daha perçinleyerek tüm Samsunluların güveni tazeledi. OMÜ Vakfı Koleji Rehberlik Servisinden elde ettiğimiz bilgilere göre Ortaokul zümresinin sonuç odaklı süreç takibi öğrenci ve veli iletişimiyle yoğun emek harcayarak bu başarının elde edildiği vurgulanmakta.

Ayrıca öğrencilere sınav odaklı değil birey odaklı yaklaşımımız onların da kendi özsaygılarını yitirmeden mücadele etme bilinci kazanmalarını önemsediklerini belirten Rehberlik yetkilisi bütün öğrencilerimiz, testlerin asla kişiliği değil bilgiyi ölçtüğünü bilir ve bu testlerde başarılı olmak IQ meselesi değil AKÜ meselesi olduğunu bilir.  AKÜ’den kasıt azimle, kararlılıkla ve ümitle çalışmaktır.

Bu açıdan öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için geçerli başarı formülü, bütün başarı hikayelerinin sırrı  A+K+Ü olduğu için planlanan hedeflere ulaşmak asla tesadüf değil  inanarak çalışmanın ürünüdür.

Ayrıca okul ortalamalarımızla TEOG ortalamalarımız arasında tolere edilemez bir farkın olmaması ve aşağıdaki istatistikler, flaş transfer öğrencinin olmaması hepsi Okulumuzun öğretmenlerimizin emeğinin ürünü olması bizim daha çok önemsediğimiz konulardandır.

1 Türkiye birincisi ve 58 alan birincisiyle TEOG-1 sınavında başarılı öğrencisiyle OMÜ Vakfı Koleji Samsunda adından söz ettirmeye devam etmektedir.

1 Öğrencisi 120 soruda 120 net ile Türkiye birincisi

15 öğrencisi İngilizce

9 öğrencisi Matematik

9 öğrencisi Fen Bilimleri

5 öğrencisi Türkçe

6 öğrencisi İnkılap Tarihi

14 öğrencisi Din Kültürü ve Ahl. Bilgisi alanında soruların tamamını doğru yapmıştır.


Yayın Tarihi: 25/01/2016