İLKEM’den Farkındalık Oluşturan Yerli Malı Etkinliği


İLKEM’den Farkındalık Oluşturan Yerli Malı Etkinliği

Ülkemizde her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında Yerli Malı Haftası Etkinlikleri çerçevesinde İlkadım Belediyesi  İLKEM ,Etüt ve Eğitim Merkez ilkokul öğrencilerine " Yerli Üretim " temalı öğrencilerden  farkındalık oluşturmayı  hedeflenen “Kendi tüketimini kendin üret ki, ülkenin kalkınmasına katkın olsun” adı altın  etkinlik düzenledi.

Ülkemizde üretilen tarım ürünlerimizin hem tanıtımını yapmak hem de kullanımını artırmak için yapılan etkinlik ile öğrencilere yerli ve millî  tüketim bilinci oluşturmayı hedefleyen İlkadım Belediyesi  İLKEM etüt merkezi ( Kadifekale, Yaşardoğu ve Derebahçe  )  olmak üzere 3 farklı şubesinde eğitim gören  ilkokul, öğrencilerine yerli ve millî üretimin önemini anlatmak için türk malının tüketimini yaygınlaştırmak için bir program düzenledi. İlkokul 3.4.ve 5.Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinliğe  110 öğrenci ve velileri katılım sağladı. Güzel görüntülere ev sahipliği yapan etkinlikte her öğrencinin kendi sınıfında ailesi birlikte yerli malını kutladı.

“Yerli malı yurdun malı unutulmamasını istedik”

İlkadım Belediyesi olarak her zaman gelecek nesiller için hizmet vermeye odaklandıklarını vurgulayan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; “Yerli malı, yurdun malı, herkes onu kullanmalı” diyerek yerli malı haftasını unutulmaması adına bir etkinlik düzenledik. Bu etkinlikle öğretmenler ve öğrencilerimizin  kardeşlik , dayanışma duygularının yanı sıra  ülke için kalkınma ve paylaşım duyguların geliştirmek için  çocuklarımıza ekonomik kalkınmada yerli üretimin önemine vurgu yapmak istedik. Çocukken yerli malı haftası elbette, arkadaşlarla yiyecek alışverişi yapılan keyifli bir gün olarak akıllarda kalsa da yetişkinlerin dünyasında, günümüzde yerli üretimin, önemini her geçen gün daha fazla idrak etmekteyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün, dediği gibi çağdaş medeniyet seviyesine ancak yerli ve millî üretim ile ulaşılabilir bilinciyle bizlerin de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için yoğun bir çaba gösterdiğimizi bir kez daha belirtiyor, 12-18 Aralık tarihlerindeki Yerli Malı Haftasını kutlayarak, tüm üreticilerimize bereket diliyorum” şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 18/12/2019