Gündoğdu, Gençlerle Afrin’i Konuştu


Gündoğdu, Gençlerle Afrin’i Konuştu

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, TÜGVA Ordu İl Temsilciliğinin düzenlediği programda gençlerle bir araya geldi.
Programa katılan TÜGVA’lı gençler ile Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı hakkında konuşan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu “Ordu’da sürekli ilçeleri ziyaret ediyorum. Her gittiğim ziyarette, gittiğim her toplantıda hemşehrilerimiz Türk Ordusu’na, peygamber ocağı olan ordumuza göz bebeğimiz asker ocağına dualar ediyor. İnşallah oradan başarıyla çıkılır diyorlar ve başkomutanımıza dua ediyorlar. Afrin Harekatı’nın çok yerinde ve doğru bir karar olduğunu dile getiriyorlar. Hemşehrilerimizin söylediği şu: ‘Ülkemizde ve bölgemizde savaş değil sulh ve sükut istiyoruz.’ Türk Ordusu da savaş için değil bölgenin güvenliği ve sulh için orada. Cumhurbaşkanımız da, Genelkurmay Başkanımız da, Başbakanımız da açıklamalarında ‘Biz Suriye’nin toprak bütünlüğünden yanayız. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Bizim derdimiz bölgenin ve ülkemizin sınır güvenliğimizi sağlamak. Teröristlerin, askerimizi, polisimizi şehit etmesini engellemek oradayız. Oradaki terör örgütlerini kurutmak için girdik.’ diyorlar.” dedi.

Türkiye’yi Başka Devletlerle Karıştırmasınlar

Metin Gündoğdu sözlerine şöyle devam etti; “Sınırımızda yuvalanmaya başlayan bu terör örgütüne göz yumacak halimiz yok. Kimse Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bir başka devletle karıştırmasın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok güçlü bir orduya sahip devlettir. Türk Ordusu her zaman kurulan tuzakları bertaraf ederek amacına ulaşmıştır. Afrin’in terör unsurlarının elinde olması Türkiye için açık bir tehdittir ve askerimiz bu tehdidi bertaraf etmek için oradadır. Gençlerimizin ülkemizin meselelerine eğilmesi, gündem hakkında beyin fırtınası yapması ve değerlendirmelerde bulunması bizleri mutlu ediyor. Yarın ülke yönetiminde söz sahibi olacak olan gençlerimizin donanımlı yetişmeleri çok önemli bu bağlamda ilgili olan tüm gençlerimizi yürekten destekliyorum.”


Yayın Tarihi: 22/02/2018