Bayramlar Bizi Biz Yapan Değerlerimizin Kaynağıdır


Bayramlar Bizi Biz Yapan Değerlerimizin Kaynağıdır

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

''Ramazan ayının bereketi, güzellikleri sonrası yine bir bayrama ulaşmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Bayramlar umuttur, berekettir, özlemdir, bizi biz yapan değerlerimizin kaynağıdır. Bayramlar sevginin, şefkatin, merhametin, vefanın, dayanışmanın doruk noktasına ulaştığı, küslerin barıştığı, yüzlerdeki tebessüm, kucaklaşma ile yardımlaşma duygusunun öne çıktığı birlik günleridir. 

İyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı bu müstesna günlerimizin önemi hiç eksilmeden günümüze kadar gelmiştir. Kin, nefret ve düşmanlık gibi kötü duyguların köreltildiği, dostluk ve kardeşlik bağlarının perçinlendiği bayramlarımız, hepimize ayrı güzellikler yaşatmaktadır.

Bu bayram ne yazık ki, dünya genelinde yaşanan pandemi nedeniyle ülkemizde de önemli tedbirler alınmış bazı kısıtlamalara gidilmiştir. Ramazan Bayramı'nda hepimizin, değer verdiklerimizin sağlığı, ülkemizin bu salgından kurtulması için bayramı evlerimizde geçiriyoruz.

Evlerimizde bulunmamız bayram heyecanımızı, gönülden gönüle kucaklaşmamızı, yardımlaşma duygumuzu yaşamımızın önünde engel değildir. Kurallara uyarak, tedbirleri yerine getirerek gönülden gönüle köprülerimizi yine kurabilir, bayramın manevi güzelliklerini yaşayabiliriz. Zor günler geçecek yeniden eski günlerimize mutlaka döneceğiz. Bunun için el ele vermemiz gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ailelerimiz, gazilerimiz olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarım."


Yayın Tarihi: 23/05/2020