Öncü: ‘’Kalifiye Eleman İhtiyacı İçin ‘Enstitü Samsun’u Kuracağız’’


Öncü: ‘’Kalifiye Eleman İhtiyacı İçin ‘Enstitü Samsun’u Kuracağız’’

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, kuracakları ‘Enstitü Samsun’ ile iş insanlarının, sanayi esnafının kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için katkı vereceklerini belirterek, “İnsanların var olan yeteneklerini daha da geliştirmek, mesleği olmayanlara da meslek edindirmek ve yetenek kazandırmak üzere ‘Enstitü Samsun’ kuracağız. Büyükşehir Belediyesi bu konuda çok ciddi şekilde meslek edindirme kursları açacak, sertifika verecek, eleman yetiştirecek” dedi.

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, seçim çalışmaları kapsamında Alaçam, İlkadım, Canik ilçelerinde ziyaretlerde bulundu. Alaçam’da pazar yerini ve sanayi esnafını gezen, Alaçamspor’u ziyaret eden Öncü, İlkadım’da Burcukent sitesi sakinleriyle bir araya geldi. Öncü, Canik ilçesinde de pazar yerinde vatandaşlarla buluştu.

Samsun’un sorunlarını çözmek için yola çıktığını anlatan Cevat Öncü, “Samsun’un birinci önceliği ülkenin de olduğu gibi işsizlik ve hayat pahalılığı. Bir taraf işsizlikten yakınıyor diğer taraf kalifiye eleman bulamamaktan yakınıyor. ‘Kalifiye eleman yok, çalıştıracak personel bulamıyoruz’ diyen birçok insan var. Bir işsizler ordusu var maalesef. Büyükşehir Belediyesi burada terazinin kefelerini dengelemek üzere rol üstlenebilir. Ne yapabilir? İnsanların var olan yeteneklerini daha da geliştirmek, mesleği olmayanlara, meslek edindirmek, yetenek kazandırmak üzere ‘Enstitü Samsun’ kuracağız. Büyükşehir Belediyesi bu konuda çok ciddi şekilde meslek edindirme kursları açacak, sertifika verecek, eleman yetiştirecek” ifadelerini kullandı.

Samsun’un ve ilçelerinin sorunlarını ve ihtiyaçlarını bildiğini vurgulayan Cevat Öncü, “Alaçam’ın da sorunlarını biliyoruz. Gerek altyapı, gerekse üst yapıda neye ihtiyaç var bunları tespit ediyor ve çalışıyoruz. Vatandaşlarımızla bir araya gelmekten ve onlarla sohbet etmekten çok memnunum. Gittiğim her yerde pazar yerlerini ve sanayi esnafını geziyorum. Vatandaşlarımızla dertleşiyoruz. Sorunlarını dinliyor, notlar alıyoruz. Biz her zaman üreticimizin ve çiftçimizin yanındayız. Tarıma dayalı sanayi noktasında yapacağımız yatırımlarla üreticimizin ürünlerinin zayi olmasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 26/01/2024 - 11:48