İlkadım Belediyesi’nin Mahalle Sorunlarına Gözü Kapalı


İlkadım Belediyesi’nin Mahalle Sorunlarına Gözü Kapalı

AK Parti Samsun İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Emre Güneş, mahalle muhtarlarıyle bir araya gelerek, belediyelerin mahlale sorumlarına gözlerini kapattığını, böyle belediyeciliğin halka zulüm olduğunu söyledi.

Muhtarlarla görüşmesinde, halkın hizmetkârı olmak ve gece-gündüz sorunları çözmek üzere çalışmak için yola çıktığını kaydetti.

İlkadım ilçesi muhtarlarını ziyaretinde fikir alışverişinde bulunan Güneş, muhtarların yerel yönetimler için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Emre Güneş muhtarları mahallelerinde ziyaret etti

Yerel yönetimlerde başarı elde etmek isteyen başkanların muhtarların ne kadar değerli ve önemli olduğunu bilmesi gerektiğinin altını çizen Güneş, “Aday adaylığımızı açıklamadan 2 ay öncesinde 61 mahallemizi dolaşarak halkımızla yapılan görüşmeler ışığında mahallerde oluşan olumsuz durumları tespit ettik. İlkadım’da görevli muhtarlarımızı mahallelerde ziyaret ederek mahallelerde tespit ettiğimiz sorunlar üzerinde görüşmeler yaptık.

Muhtarlara kayıtsız kalan Belediye Başkanı başarılı olamaz. Muhtarlar, mahallelerde belediye ile vatandaşlarımız arasında köprüdür Muhtarlara gözünü kulağını kapatan belediye başkanları hiçbir zaman başarılı olamaz. Bunu saha çalışmalarımızda birkez daha gördük. Muhtarlarımız vatandaşların isteklerini belediyeye iletmelerine rağmen İlkadım belediyemizin bu isteklere kayıtsız kalması bizleri üzdü. Muhtarın ilettiği notlar vatandaşımızın istekleri. Bu makamlar hizmet makamlarıdır. Hizmet yapmayacaklarsa makamları işgal etmemelidirler." dedi

Muhtarlara sırtını dönen Belediye Başkanlarının aslında vatandaşı kaale almadığını da ifade eden Emre Güneş, şöyle devam etti:

“Mahalle mahalle ziyaretlerimiz kapsamında, akabinde muhtar ziyaretlerimizde görmüş olduğumuz tabloyu şöyle özetleyebilirim: İlkadım Belediye Başkanımız sayın Necattin Demirtaş hem halkımıza hem de muhtarlarımıza sırt çevirmiştir. Bir belediye başkanı elini mahalleden çektiyse, mahalledeki olumsuzluklara karşı gözünü kapattıysa, yapılan eleştirilere kulağını kapattıysa kaybetmeye mahkumdur.

Belediyecilik hizmetini İlkadım halkımızla buluşturmak istiyoruz

'Türkiye Yüzyılı Şehirleri' için hazırız, kararlıyız. Bu sloganının altını doldurmak için sahaya çıktık. İlkadım İlçemiz için 29 projemiz var. İlkadım İlçemizde önceliğimiz mahallelerimiz. Mahallerimiz kalkınırsa ilçemiz kalkınır. Mahallelerimiz için hazırladığımız birçok projemiz var. Bu projelerimizi hayata geçirirken muhtarlarımız bizler için çok değerlidir. Çünkü mahalleye yapacağımız projelerimizde muhtarlarımızın görüşlerini alacağız. Yapacağımız her projede belediye, muhtar ve halkımız saç ayaklarını oluşturacak. Halkımızın istemediği, gönlünün olmadığı hiçbir projemizi hayata geçirmeyiz. Halkımızın istediği doğrultuda çalışmalarımızı mahallelerde gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda önce parti kurullarımızın bizi aday göstermesi, akabinde ilçe halkımızın oylarıyla bizi desteklemesini arzuluyoruz. Halka hizmet Hakk'a hizmettir düsturuyla hizmet için hep beraber bir adım atmalıyız."


Yayın Tarihi: 18/12/2023 - 13:34