Adem Güney: ‘’25 Yıldır Samsun’un Trafik Sorununu Çözemediler’’


Adem Güney: ‘’25 Yıldır Samsun’un Trafik Sorununu Çözemediler’’

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, kısa adı SİMDER olan Samsun İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Yunus Güney’in davetlisi olarak dernek binasında kahvaltı programına katıldı.

Güney, kahvaltının ardından kalabalık davetlilere hitaben yaptığı konuşmasında, “Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın 1999 yılında Anavatan Partisi’nden aday olduğu dönemde hazırladığı seçim broşüründe Samsun’un trafiğinin şehiri yaşanmaz hale getirdiğini yazıyor. Yıl olmuş 2024… Başkan Yılmaz’dan Başkan Mustafa Demir’e kadar 25 yıldır şehrin trafik meselesini halledemediler. Halen trafik meseleni konuşuyoruz.  Yok akıllı trafik, yok sensörlü geçişler trafiği daha da işin içinden çıkılmaz hale getirdiler” diye konuştu.

Doğu ve Batı Çevre yollarının şehrin trafiğini yüzde 40 oranında rahatlatacağını da dile getiren Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney,

“AK Parti Samsun il Başkanlığı döneminde Doğu ve Batı Çevre yolunda çok ısrar ettim. Şimdiki Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı o zaman Bayındırlık Bakanıydı. Bana Doğu Çevre yolu çok masraflı olduğunu söyleyerek onun yerine Canik viyadüğünü yapacağız dedi. İtiraz ettik ama bizi dinlemedi. Şimdi Samsun Milletvekili Mehmet Muş Doğu Çevre yolu yapılırsa Canik Viyadüğünü yıkacağız diyor. Yazık değil mi şehrin parasına zamanına…” dedi.

Güney sözlerine şöyle devam etti;

İLKADIM’DA DOĞALGAZ OLMAYAN MAHALLELER VAR

Samsun’un meselelerini say say bitiremezsiniz. Kentsel dönüşüm Samsun’da içinde çıkılamaz hale geldi. Bakan Kurumu söz verdi. Sonra hatırlamıyorum dedi.

İlkadım İlçemizde bazı mahallelerin kentsel dönüşümü yapılamadığı için büyük sıkıntılar var. Doğal Gaz yok mesela… Vatandaşa kendi binasında çivi çaktırmıyorlar. Vatandaş ne yerini verebiliyor ne de tamirat tadilat yapabiliyor. O zaman ne yapıyor, yabancılara ucuza kiraya veriyor. Bu da birçok sorunun ortaya çıkmasına sebep oluyor.

İnşallah Allah nasip eder seçilirsek kentsel dönüşümle alakalı işlemleri hızlandıracağız. Bunu yaparken de vatandaşları mağdur etmeden, Yeni araziler üreterek, İnşatçılarımızı teşvik ederek, bir plan dahilinde istişare ederek bu problemi çözeceğiz.

Yine il başkanıyken hızlı tren projesinin üzerine çok gittim. Başbakan Erdoğan’la görüştüm. Başbakan Binali Yıldırım’a “bu ne istiyor” diye sordu. Binali Bey de “7 milyar dolar istiyor” dedi.

Dönemin bayındırlık iskan bakanı, “Başkanım Samsun Ankara hızlı tren 2030 yılı vizyon belgesinde yok. Şimdi 2053 vizyon belgesine sokmuşlar. Yani Sivas’a Erzincan’a gidiyor da neden Samsun’a gelemiyor. Bu projelerin peşine koşmak lazım, gündemde tutmak lazım, sürekli kamuoyunun gündemine sokmak lazım.

UTANÇ DUVARINI YIKACAĞIZ

Bizim göreve geldiğimizde yapacaklarımızın en başında bu iş bilmezlerin yaptıkları yanlışları düzeltmek olacak.

Mesela Atakum’da tramvay şehri ikiye bölüyor. Aşağı Atakum, yukarı Atakum diye. Biz Atakum’u ikiye bölen utanç duvarını yıkarak Atakum’da bölünmüşlüğe son vereceğiz. Gerekiyorsa Mustafa Demir’in söz verdiği sonradan da “…ihtiyaç yok…” diyerek geri adım attığı tramvay hattını yerin altından geçireceğiz.

TARIM AŞ KURACAĞIZ

En önemli projelerimizden birisi de Tarım AŞ’ler üzerinden, köylerimize üçer dönümlük seralar kuracağız. Bu seraları kurarken köylülerime 10 yıllık borçlanmayla fidesini, gübresini vereceğiz. Köylüme diyeceğiz ki, “Bak sen sadece bunun bakımını yapacaksın. Yetiştireceksin biz alıp ürettiklerini senin adına satacağız…”

Köylerimize kuracağımız seralar ile köyden şehire göçün önüne geçeceğiz.

Göçü önleyerek, en aza indirerek şehrimizin yükünü azaltmış olacağız.

Çünkü köyden şehire göç olduğu müddetçe şehirleşmenin hızına ulaşamıyorsunuz, varoşlar ortaya çıkıyor, alt yapı sorunları ortaya çıkıyor, işsizlik ortaya çıkıyor, sosyal dokuyu bozan hadiseler zuhur ediyor.

Bunları önlemenin yolu köyden kente göçü durdurmak olacaktır…”


Yayın Tarihi: 22/01/2024 - 13:39