Samsun İçin Ortak Akıl, Ortak Payda


Samsun İçin Ortak Akıl, Ortak Payda

Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun’da faaliyet gösteren Organize Sanayi Bölgeleri ve Küçük Sanayi Siteleriyle ilgili Ekonomi Toplantısı’na başkanlık etti.

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada, ‘Samsun için ortak akıl, ortak payda’ düsturuyla hareket ettiklerini ifade eden Vali Osman Kaymak, “Samsun bugüne kadar kentleşme, spor, turizm ve sağlık alanında güzel gelişmeler kat etti ama sanayileşme ve istihdam konusunda çok iyi yerde değiliz. Bir yıllık Samsun Valisi olarak tespitim, sanayicimizin gerçekten yer sıkıntısı çektiğidir. Bizler Samsun’da yatırım yapmak isteyen bir sanayiciye yer bulamaz ve onu başka bir ile gönderirsek bunun vebali biz yöneticilerin üzerinde olur. İlimizde daha çok yatırım, daha çok istihdam yapılması için gerek OSB, gerekse Küçük Sanayi Siteleriyle ilgili yer sorununu çözmemiz lazım. Bütün şehir, sanayileşme ve istihdam konusunda ortak bir fikre varırsa, yol almak çok daha kolay olur. ” dedi.

Vali Kaymak’ın konuşmasının ardından toplantıya, Samsun Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Alıç’ın sunumları ve karşılıklı görüş alışverişiyle devam edildi.

Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Vali Yardımcıları Hasan Öztürk ve Sezgin Üçüncü, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, OSB ve Küçük Sanayi Sitelerinin yöneticileri ile STK temsilcileri katıldı.


Yayın Tarihi: 10/08/2018