Başkan Genç, Yakın Gelecekte Samsun'u Açıklıyor


Başkan Genç, Yakın Gelecekte Samsun'u Açıklıyor

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Cumartesi (yarın) günü saat 14.00'da Ömer Halisdemir Salonu'nda Samsun'un geleceğini şekillendirecek projeleri içeren "Yakın Gelecekte Samsun" kitabını tanıtacak. Başkan Genç, "Herkesin iş ve aş bulduğu, sanayicilerin yer sıkıntısı yaşamadığı, engellerle karşılaşmadığı bir şehir hayal ediyoruz" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şehrin geleceği için büyük bir titizlikle hazırlanan "Yakın Gelecekte Samsun" kitabında yer alan vizyoner projeleri Samsunlulara açıklayacak. Cumartesi (yarın) günü saat 14.00'da Ömer Halisdemir Salonu'nda Samsun'un geleceğini şekillendirecek projeleri içeren "Yakın Gelecekte Samsun" kitabını tanıtacak olan Başkan Genç, Samsun'un katma değerini yükseltecek ve şehre değer katacak projeler hazırladıklarını söyledi. Vizyoner yatırımların, Samsun'un insanlarına, sanayicisine, esnafına, gencine, kadınına kazandıracak, şehrin refah düzeyini artıracak projeler olduğunu belirten Genç, "Herkesin iş ve aş bulduğu, sanayicilerin yer sıkıntısı yaşamadığı, engellerle karşılaşmadığı bir şehir hayal ediyoruz" dedi.

İŞ VE AŞ SIKINTISI OLMAYAN ŞEHİR

Bir şehrin gelişiminde vizyoner projelerin önemine işaret eden Başkan Genç, "Yakın Gelecekte Samsun kitabımız, yeni şehir merkezi, şehir modellemeleri, vadi projeleri, ulaşım ve sanayi projeleri başta olmak üzere her alandaki projeleriyle işadamlarımızı yakından ilgilendirmektedir. Bu şehirde yaşayan herkesin iş ve aş bulduğu, sanayicilerin yer sıkıntısı yaşamadığı, engellerle karşılaşmadığı bir şehir hayal ediyoruz. İşte Yakın Gelecekte Samsun kitabında yer alan projeler, hem şehrin 50 yıllık, 100 yıllık ihtiyacını karşılayacak hem de bu şehri iş ve aş sıkıntısı olmayan şehir yapacak projelerdir" diye konuştu.

ŞEHİR EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Bugüne kadar herkesin ve her kesimin fikrini, önerilerini önemsediklerini belirten Başkan Genç, "15 yıllık belediyecilik tecrübemizin yanında, gerek ilçelerimize, köylerimize gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde, gerekse halkımızla buluşmalarımızda şehrimizin eksikliklerini, ihtiyaçlarını tespit ettik. Sivil Toplum Kuruluşlarımızın, işadamlarımızın, esnafımızın, vatandaşlarımızın şehrimize dair fikirlerini yaptığımız toplantılarda hep not aldık. Şehrimizin geleceğine yönelik hazırladığımız tüm projelerde vatandaşlarımızın, şehrimizin ihtiyaçlarını, beklentilerini ön planda tuttuk ve Samsun'un özellikle ekonomisine katkı sağlayacak yatırımlar planladık" şeklinde konuştu.

DUYARLI BİR ŞEHİR

İdeolojik, altyapı ve sosyal belediyecilik dönemlerinin bittiğini, vizyon belediyecilik döneminin başladığını ifade eden Başkan Genç, "Geçmişe, geleceğe, insana, çevreye, hayvanlara, turizme, kadına, çocuğa, ulaşıma, ticaret ve üretime duyarlı bir şehir inşa etmeyi planlıyoruz. Şehrin merkezinden başlayıp en ücra köşesine kadar uzanan ve insana dokunan projelerle şehrin gelişimini hedefliyoruz. Tabi bu projelerin hayata geçmesinden önce bu şehrin kullanma kılavuzu olacak olan bir Master Plan yapmalıyız" ifadelerini konuştu.

TANITIM PROGRAMINA DAVET ETTİ

Şehirleri kalkındıracak olanın yerel yönetimler olduğunu da dile getiren Başkan Genç, şunları söyledi: "Bu çağ özel sektör çağıdır. Bir şehirde mutlaka özel sektörün önü açılmalıdır. Çünkü bir şehir ancak özel sektörle büyür. Biz bunu Canik’te başardık. İstiyoruz ki, bunu Samsun için de gerçekleştirelim. Şehrimizin, ilçelerimizin çok önemli potansiyelleri var. Bu potansiyelleri ve avantajları Samsun'un katma değerini yükseltecek şekilde şehrimize kazandırmalıyız. Samsun'u yeniden uluslararası şehir yapmanın derdindeyiz. Samsun dünyayla bütünleştiğinde bu halkımızın da, ticaretçimizin de, esnafımızın da, yatırımcımızın da kazanması demek. Cumartesi günü saat 14.00'da Ömer Halisdemir Salonu'nda düzenleyeceğimiz Yakın Gelecekte Samsun kitabımızın tanıtım programına tüm hemşehrilerimi davet ediyorum."


Yayın Tarihi: 08/11/2018