Genç’ten Üniversite ve Hastane Teşekkürü


Genç’ten Üniversite ve Hastane Teşekkürü

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 2. Devlet Üniversitesi ile Şehir Hastanesi’nin ilçelerine kurulacak olması nedeniyle, iki büyük yatırımın şehre kazandırılmasında öncülük eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Demircan’a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, katıldığı AK Parti 6. Olağan Kongresi’nde 2. Devlet Üniversitesi’nin kuruluş kararının YÖK’ten çıktığını açıklaması şehirde heyecana neden olurken, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, üniversitenin Canik’te kurulacak olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Genç, 2. Devlet Üniversitesi için kapanan vakıf üniversitesini daha önce önerdiklerini hatırlatarak, bu yönde karar alınmasından dolayı bu büyük eğitim yatırımına öncülük eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a teşekkür etti.

ŞEHRİ GELİŞTİRECEK

Samsun Üniversitesi’nin şehre bir çok kazanımı olacağına işaret eden Başkan Genç, “Bizim bütün çabamız şehrimize 2., hatta 3. Üniversiteyi şehrimize kazandırmak yönündeydi. Bu doğrultuda daha önce kapanan vakıf üniversitesinin 2. Devlet Üniversitesi olması gerektiğini bir çok defa dile getirmiştik. Özellikle sayın Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan’ın girişimleri ve Sayın Cumhurbaşkanımızın olurlarıyla nu yönde karar alınması bizleri çok memnun etmiştir. Ayrıca Şehir Hastanesinin de kurulacak olması şehrimiz adına çok önemli kazanımdır. Gerek eğitim alanında akademisyenlerin ve öğrencilerin şehrimize gelecek olması gerekse sağlık turizminin gelişecek olmasını çok önemli buluyorum” dedi.   

HIZLI TREN ŞEHRİ ÖNE ÇIKARACAK

Kendilerini heyecanlandıran bir diğer konunun da hızlı tren olduğunu belirten Başkan Genç, “Tarih boyunca ulaşımı iyi olan şehirler öne çıkmış ve gelişmiştir. Ulaşım anlamında bir çok alternatife sahip olan Samsun’a şimdi de hızlı tren hattının kazandırılacak olması, şehrimizi her anlamda güçlendirecektir. 5 yıldır dile getirdiğimiz hızlı yük treni ve hızlı tren hattı hayali artık sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde gerçek oluyor. Mevcut tren hattının iyileştirilmesi ve kısalması, hızlı terenin gelmesi Samsun’u ekonomik ve sosyal olarak çok ileri taşıyacaktır. Bu nedenle sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha teşekkürü borç biliyorum” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 24/03/2018