Kapıkayafest Ön Plana Çıkmayı Başardı


Kapıkayafest Ön Plana Çıkmayı Başardı

Bafra Belediyesi’nin göz nuru projelerinden biri olan ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali (Kapıkayafest) kapsam, içerik, katılım ve ziyaretçiler açısından ön plana çıkmayı başardı.

SIFIR ATIK TEMALI İLK FESTİVAL

Kapıkayafest; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde tanıtımı gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesi’ni festival süresince desteklemesi ile dikkat ve takdir topluyor.

”Dönüşüm Seninle Başlar” sloganıyla hazırlanan kutuları, festival alanında çeşitli noktalara yerleştiren Bafra Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde yer alan personellerden bir kısmını da festival süresince geri dönüşümü mümkün olan atıkları toplamakla görevlendirdi. Bafra Belediyesi ayrıca, festival alanında çeşitli yerlere yerleştirdikleri pankart ve afişlerle sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratılıyor.

ORGAN BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKİLİYOR.

Bafra Belediyesinin ev sahipliğini üstlendiği Kapıkafest hayatı önem taşıyan Organ Bağışı hususunda da çeşitli aktiviteler gerçekleştirmesi ile de bir başka ilke imza atıyor.

Açılan stantta, festival ziyaretçilerine organ bağışının önemi anlatılıyor ve bağışlar kabul ediliyor.

ZEMBİL VE DOĞADA SANAT

Kapıkayafest’te Bafra’ya özgü el sanatlarından biri olan Zembil örücülüğü ve özellikle çocuklardaki doğa sevgisini üst düzeyde tutma amaçlı atölye çalışmaları da yapılıyor.

Unutulmaya yüz tutan ve son yıllardaki ısrarlı çalışmalarla yeniden hayat bulan Bafra’nın yöresel el sanatı Zembil örücülüğü hakkında uzman kişiler tarafından meraklılarına bilgi verilmenin yanında birbirinden farklı zembil ürünleri de görücüye çıkıyor. Diğer yandan ise doğayı sevmek ve korumak temalı özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiği atölye çalışmaları yapılıyor.

EKOLOJİK BASKI

Tamamen bitkisel içerikli boyalar ile yapılan ekolojik baskı çalışmaları ise Kapıkayafest’in bir başka farkındalığı.

Ekolojik baskı yöntemi elde edilen ürünler ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşılaşıyor.

 


Yayın Tarihi: 26/07/2019