Eyüp Elmas STSO Başkanı Murzioğlu’nu Ziyaret Etti


Eyüp Elmas STSO Başkanı Murzioğlu’nu Ziyaret Etti

Elmas:’Göreve gelir gelmez öncelikle İlkadım ilçemizde yıllardır çözüm bekleyen kentsel dönüşüm projesini başlatacağım’’

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı, Şehir ve Bölge Planlama Uzmanı, Kalkınma Dairesi Eski Başkanı Eyüp Elmas, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı (STSO)  ziyaret etti.

Eyüp Elmas, Samsun ile ilgili hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’na bilgi verdi.

Samsun’un her bir ilçesi için ayrı ayrı projeler çalıştığını, ancak göreve gelir gelmez ilk önceliğinin İlkadım ilçesinde yıllardır çözüm bekleyen kentsel dönüşüm projesini başlatacağını söyledi.

Samsun’da yıllardır kentsel dönüşüm noktasında büyük beklentiler olduğunu en başta İlkadım İlçesinde dönüşümü başlatacaklarını belirten Elmas, ‘’ İlkadım’da dönüşümün acilen yapılması gereken 7 mahallesinde sokak sokak çalıştım, buraların bir an önce dönüşüme ihtiyacı var, bu mahallelerde çalışmaları hemen başlatacağım’’ dedi.

Kentsel dönüşüm projeleriyle şehri zirveye çıkaracaklarını belirten Eyüp Elmas şunları söyledi;

‘’Bu şehri yönetenler bu mahallelerde kentsel dönüşümü gerçekleştirmeden 20 yıllarını nasıl geçirdiler anlayamıyorum. Biz burada yapacağımız kentsel dönüşümle bu mahallelerimizi zirveye taşıyacağız.

Dönüşüm yapılacak alan toplam 150 hektar 3 ayrı kategoride; 20 hektarı mutabakat sağlanarak direk inşaatına başlanacak, 80 hektarının 1 yıllık imar çalışması süreci var ve hemen başlatacağız, kalan 50 hektarlık kısmı da zemin etüdleri ve diğer hazırlıkları için 3 yıllık bir çalışması hemen başlatılacak. Altyapısı, yeşil alanları, otoparkları ile sosyal donatı alanlarıyla buraları modern bir şehir haline getireceğiz.

Samsun’un çok özel bir şehir olduğunu ve çok ihmal edildiğini düşünüyorum. Yıllardır bu şehrin kalkınması ve gelişmesi için projeler üreten, çalışmalar yapan biri olarak bilgi ve tecrübelerimi bu şehrin gelişmesi için kullanacağım.

Göreve geldiğimde bunları çok kısa zamanda hayata geçireceğim, Samsun’da kısa zamanda değişimi yaşatacağım’’

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da Eyüp Elmas’a ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti belirterek başarı dileklerinde bulundu.


Yayın Tarihi: 05/01/2024 - 09:55