Asarcık Yöresel Ürün Pazarı’nın Açılışı Gerçekleştirildi


Asarcık Yöresel Ürün Pazarı’nın Açılışı Gerçekleştirildi

TKDK İPARD 2 LEADER Tedbiri kapsamında ASYEG -  Asarcık Yerel Kalkınma Stratejisi doğrultusunda kurulan ASARCIK YEREL EYLEM GRUBU (ASYEG) ve ASARCIK ÜRETEN KADINLAR DERNEĞİ (ASÜDER)  dernek ofisleri ile ASARCIK YÖRESEL ÜRÜN PAZARI ‘nın açılışları TKDK Samsun İl Koordinatörü Bülent TURAN, Uzman Orhan KILIÇ,  Samsun’da faaliyet gösteren Yerel Eylem Grubu Temsilcileri, Siyasi Parti ilçe başkanları, İlçede bulunan oda ve dernek temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi. 

ASYEG, Asarcık Yöresel Ürün pazarı ve ASÜDER’in açılışları sonrası Asarcık Belediye Başkanı ve ASYEG Başkanı ve Şerif KILAĞUZ ve TKDK İl Koordinatörü Bülent TURAN birer konuşma yaptılar.

ASYEG – Asarcık Yerel Kalkınma Stratejisi küçük proje olarak Mülküyeti Asarcık Belediyesine ait olan 1200 m2 alan üzerine inşa edilen 10 adet ahşap Yöresel Ürün Reyonu ve Asarcık Belediyesi tarafından inşa edilen ahşap Kadın Lokali yine aynı strateji doğrultusunda kurulmuş olan ASÜDER’ e  ( Asarcık Üreten Kadınlar Derneği) tahsis edildiği Kadının sosyal ve ekonomik hata katılımını sağlamak için birçok projenin daha tasarlandığı bildirilmiştir.

ASYEG Başkanı ve Asarcık Belediye Başkanı Şerif KILAĞUZ yaptığı açıklamada “ Asarcık Belediyemizin başkanlığında kurulan; kalkınma stratejisinde ilçemizin tabandan tavana kalkınmasını hedefleyen ASARCIK YEREL EYLEM GRUBU DERNEĞİ’mizin 2021 yılı Yıllık Uygulama Planını gerçekleştirmeye başladık. Kadınlarımızın Kırsal kalkınma ile sosyal ve ekonomik hayata katılımını sağlama çalışmalarımız devam edecektir. Açılışını gerçekleştireceğimiz hizmetleri Asarcık Üreten Kadınlar Kooperatifinin kurulması, Dijital Pazarlama Dükkânlarının kurulumu, Üreticileri ilçe dışına taşıyarak ilgili pazarlarda yer temini gibi hizmetler takip edeceğini, Üreten kadınlarımız yapımını tamamladığımız Asarcık Yöresel Ürün Pazarında yerlerini alacaklardır. Bu reyonlarda satışlarını yapan kadınlarımızdan hiçbir ücret talep edilmeyeceğini ifade etti.


Yayın Tarihi: 09/06/2021