Dünya Turizm Sektörü EMİTT’te Buluşmaya Hazırlanıyor


Dünya Turizm Sektörü EMİTT’te Buluşmaya Hazırlanıyor

Dünyanın en büyük 4 turizm fuarından biri olan EMITT, 30 Ocak – 2 Şubat 2020 tarihleri arasında dünya turizm profesyonellerini ve tatil tüketicilerini 24’üncü kez İstanbul’da, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde ağırlayacak. Fuar, turizm sektörünün yeni gündem maddelerinin de tartışıldığı bir platform olarak misyonunu sürdürecek.

Türkiye ekonomisinin taşıyıcı sektörleri için düzenlediği fuarlar ile her yıl binlerce yabancı yatırımcıyı yerli iş ortakları ile bir araya getiren Hyve Group, 30 Ocak – 2 Şubat 2020 tarihleri arasında turizm profesyonelleri ile tatil tüketicilerini 24’üncü kez EMITT Fuarı’nda ağırlayacak. EMITT, bu yıl T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB desteğiyle Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) de Fuar’ın iş ortakları arasında.

EMITT Fuarı ülke turizminin yapıtaşlarından

EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın, EMITT Fuarları’nın Türkiye’nin turizmde marka ülke olmasına büyük katkıda bulunduğunu ifade etti. Aydın şöyle devam etti: “Türkiye’de her gelir grubundan tüketicinin tatil alışkanlığı kazanmasına, şehirlerin, yörelerin markalanmasına ve ülkemizin pek çok kültür varlığının gelir getiren turistik değerlere dönüştürülmesine 23 yıldır önemli katkıda bulunan EMITT,  Türkiye turizm sektörünün dünyaya açılan en önemli kapısıdır. “

Gündemde Turizm 4.0 var

Her yıl olduğu gibi 24’üncüsünde de rekor seviyede yabancı ziyaretçiyi ve turizm profesyonelini ağırlamaya hazırlanan EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, tüm katılımcılar için değer yaratan, birbirinden faydalı içerikler ve iş birlikleri ile sektöre yön vermeyi sürdürecek.

Turizm alanında müşteri odaklı dijitalleşme, kişiselleşme, 2000 sonrası jenerasyonunun beklenti ve taleplerinin nasıl karşılanacağı, gibi konu başlıklarının 24’üncü EMITT Fuarı’nın gündemini oluşturacağını belirten Aydın, sözlerine şöyle devam etti: “EMITT 2020’de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan ‘Turizm 4.0’ sloganını kapsamlı bir şekilde ele alacağız. Türkiye’nin marka algısını değerlendirme, ülke turizmine yol haritası oluşturma, güncel ve akıllı çözümler üretme konularını enine boyuna tartışacağız. Bu konuları konuşurken turizm tüketicisinin ihtiyaçlarını ön planda tutacağız. Dahası, turizm tüketicileri ve turizm profesyonelleri, EMITT 2020 için Hyve Group tarafından geliştirilen VR Deneyim Alanı’nda, sanal gerçekliğin turizmde nasıl etkili bir şekilde kullanılabileceğini ilk elden deneyimle şansına sahip olacaklar,” dedi.

EMITT’de yoğun bir etkinlik programı var

Her yıl olduğu gibi EMITT 2020’de de TTYD, TÜROFED, TÜRSAB gibi sektöre yön veren kurumların ağırlanacağı Başkanlar Forumu’nda dernek başkanları, beklentilerini, öngörülerini ve önerilerini paylaşacak. Sorumlu ve sürdürülebilir turizme dönüşümün nasıl gerçekleşeceği, yeni dönemde sektör profesyonellerini bekleyenler detaylarıyla konuşulacak. Fuarla eş zamanlı gerçekleşecek etkinlik programında; konferanslar, keynote sunumlar, atölye çalışmaları, yerel ve uluslararası katılımcıların sahne şovları ile dolu günler ziyaretçileri bekliyor olacak. Programda yer alan etkinliklerin konu başlıkları şöyle;

  • Başkanlar Forumu: Fikir Önderleri 2020 Turizm Öngörülerini Açıklıyor
  • Markalaşma Yolunda Türkiye Turizminin Tanıtımı ve Geliştirilmesinde Aktörler Neler Yapacak?
  • Turizme Damga Vuran Global ve Yerel Trendler
  • Sorumlu, Sürdürülebilir ve Ulaşılabilir Turizme Dönüşüm Nasıl Gerçekleşecek?
  • Türkiye Turizminin Yeni Çağına Yolculuk
  • Dijital Satış Kanallarınızın Performansını Artırın
  • Z Kuşağının şifreleri çözülüyor
  • Influencerlar Geçici bir Heves mi, Etkili bir Çözüm mü?
  • Belediyelerin Destinasyon Pazarlamasına Dair Turizm Hamleleri
  • Yıldızlaşan Alternatif Akımlar
  • Seyahat ve Beş Duyunun Keşfinde Kazandıran Fikirler
  • Yurt Dışında Yeni Rotalar, Yeni Pazarlar

EMITT 2020’de ayrıca fütürist Cem Kınay, Marka Mimarı Ömer Şengüler ve Şef Vedat Başaran gibi isimlerle ülke tanıtımı ve markalaşması yolunda aktörlerin atması gereken adımlar masaya yatırılacak.

EMITT Hosted Buyer Programı ilgi görüyor: Uzakdoğu’dan yoğun talep var

Hosted Buyer programı EMITT’te davetli tur operatörlerini kapsıyor. Bu yıl da dünyanın dört bir yanından yoğun talep olduğunun altını çizen Hacer Aydın, “Asya, Avrupa, Uzakdoğu ve Latin Amerika ülkelerinden firmalar EMITT’e büyük bir ilgi gösteriyor ve programımıza başvuruda bulunuyor. En çok başvuruyu şu an için Uzakdoğu’dan aldığımızı söyleyebilirim. İlerleyen günlerde programla ilgili detayları paylaşacağız,” dedi. 

EMITT’in katılımcı grafiği her yıl yükseliyor

Her yıl olduğu gibi 24’üncüsünde de rekor seviyede yabancı ziyaretçiyi ve turizm profesyonelini ağırlamaya hazırlanan EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, geçen yıl 94 ülkeden 5.620 katılımcı ve 57.470 ziyaretçiyi ağırlayarak büyük bir başarıya imza atmıştı.

Fuarın, ziyaretçileri, her yıl olduğu gibi bu yıl da ödeme avantajı sunan alternatif tatil paketleri, makul fiyatlı kültür turizmi rotaları, yeni yurtdışı destinasyonlar hakkında bilgi alabilecekler.


Yayın Tarihi: 02/12/2019