TŞOF Başkanı Apaydın; ‘ÖTV İndirimi İkinci Bayram Gibi Oldu’


TŞOF Başkanı Apaydın; ‘ÖTV İndirimi İkinci Bayram Gibi Oldu’

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan ‘Yatırım Teşvik Paketini değerlendiren TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, açıklama ile şoför esnafının iki bayramı birden yaptığını söyledi.

Uzun süreden beri şoför esnafının araçlarını yenilemek için ÖTV indirimini beklediğini kaydeden Fevzi Apaydın, “Açıklanan yatırım teşvik paketi halkımıza ve camiamıza bayram müjdesi gibi geldi. Bayram tadındaki bu açıklamayı çok olumlu ve ülke ekonomisi için verimli karşılıyoruz. Yine buna paralel olarakBAĞ-KUR pirim ödemeleri zamanında yatıran esnafımıza yüzde 5 indirim sağlanması da ikinci bir sevinç kaynağı olmuştur” dedi.

İSTİHDAM ARTACAK”

Şoför camiası olarak yaşı gelmiş, havayı kirleten ve belediyeler tarafından çalışma yaşı sınırlaması getirilen ticari araçlarını uzun zamandan beri yenilemek isteyen ancak fiyatların yüksekliği sebebiyle bir türlüyenileyemeyen sürücülerimiz için 65’inci hükümetin aldığı bu kararın iyi bir fırsat olduğunun anlatan Apaydın, “Camiamız içerisinde en çokTaksici, Dolmuşçu, Halk Otobüsçüsü, Kamyoncu, Kamyonetçi ve Servis aracı olmak üzere tüm ticari araçların yenilenmesinde şoför esnafımızın belini büken ÖTV alınmayacak. Bunun alınması devlete zarar sağlamadığı gibi vergi gelirlerinde artış olacaktır. Araçların yenilenmesi ile üretimdeartış olacaktır. Fabrikalar talebe cevap vermek için fazla mesai yapacaklar. Bu da istihdamın artması işsizliğin azalması demektir. Araçların yenilenmesi ile başta turizm sektörü olmak üzere hizmete de kalite gelecektir. Kredilerin önündeki bazı engellerin de aşılması ile esnafımız rahat bir nefes alacak. Böyle bir kararı alarak camiamıza iki bayramı bir arada yaşatan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’a ve tüm kabine üyelerine Şoför esnafı adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 07/07/2016