Terme İlçesinde Bulunan Alüminyum Fabrikası Atıl Durumdan Kurtulacak


Terme İlçesinde Bulunan Alüminyum Fabrikası Atıl Durumdan Kurtulacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'un Terme ilçesinde bulunan ve şu an atıl durumda olan Alüminyum Fabrikası'nda incelemelerde bulundu.

Terme Metal Sanayi'de yüzde 24  oranında ortaklığı bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Terme için büyük istihdam kapısı oluşturacak fabrika için harekete geçiyor. Atıl durumda olan alüminyum fabrikasının yeniden faaliyete geçirilmesi için gerekli girişimlerin ve çalışmaların yapılacağını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ile birlikte fabrikayı gezdi.

"ARTIK GENÇLERİMİZ İŞ İÇİN GÖÇ ETMEYECEK"

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle fabrikanın uzun bir süredir atıl durumda olduğunu belirten Yılmaz, "Terme Alüminyum Fabrikası ilçe ve ülke ekonomisi için büyük önem taşıyor. Bu fabrika yüzlerce kişiye ekmek kapısı olmuş ve burada çalışıp emekli olanlar olmuş. Şimdi biz yine bu fabrikamızı ilçemize kazandırmak için gerekli çalışmalara başlayacağız. İstiyoruz ki ilçemizde yaşayan gençlerimiz iş için artık göç etmesin. Kendi memleketinde çalışsın "diye konuştu.


Yayın Tarihi: 05/10/2016