Türkiye’nin ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’ne Samsun’dan 5 Firma


Türkiye’nin ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’ne Samsun’dan 5 Firma

Murzioğlu, Samsun’un gurur markalarını kutladı

Türkiye’nin ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesi açıklandı. Bu yıl listede Samsun, beş firma ile yer aldı. Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İSO tarafından yapılan anketle hazırlanan 2016 yılı Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına girerek Samsun’un gurur markası olan beş firmayı kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

İstanbul Sanayi Odası’nın her yıl yaptığı Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayici Kuruluşu’nun 2016 yılı raporu sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre, listeye giren beş firma Samsun’un gururu oldu. Açıklanan raporda bir önceki yıl listede 109’uncu sırada yer alan Samsun’un gurur markalarından Yeşilyurt Demir Çelik Endüstrisi ve Liman İşletmeleri Ltd. Şti. bu yıl elde ettiği 969.165.558 TL üretimden net satışla 10 basamak birden yükselerek listede 99’uncu sırada yer aldı. Geçen yıl listede 381’inci sırada yer alan Özyılmaz Fındık Tic. ve San. Ltd. Şti. ise bu yıl, 334.679.352 TL’lik üretimden net satışla 372’inci sıraya yükselmeyi başardı. Listenin değişmez isimlerinden Ulusoy Un San. ve Tic. A.Ş. 307.588.321 TL’lik üretimden net satışla listede 398’inci basamakta yer alırken, Borsan Kablo Elektrik Aydınlatma İnşaat San. ve Tic. A.Ş. de, 261.698.269 TL üretimden net satışla 462’inci sırada listeye girdi. Bu yıl listede yükseliş gösteren bir başka firma da Karaçuha Tarım Ürünleri İthalat İhracat San. ve Tic. Ltd. Şti. oldu. Geçen yıl listede 497’inci sırada kendine yer bulan Karaçuha Tarım Ürünleri İthalat İhracat San. ve Tic. Ltd. Şti., bu yıl elde ettiği 255.412.670 TL üretimden net satışla 469’ıncı sıraya yükselerek, Samsun’un bir başka gurur markası oldu.

Başarı öyküsünün kahramanları

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren Samsunlu firmaları başarılarından dolayı kutladı. Listede yer alan Samsunlu firmalarla gurur ve büyük onur duyduklarını ifade eden Başkan Murzioğlu, “Göğsümüzü kabartan beş firmamızla ne kadar övünsek azdır.  Zor bir süreçten geçtiğimiz aşikar. Ülke olarak da zor bir coğrafyadayız. Etrafımız adeta ateş çemberi. Dünya ekonomisinde de daralma söz konusu. Tüm zorluklara rağmen Samsun’dan beş firmamızın sıralamada yer almasının anlamı ve önemi bizler için çok büyüktür. Bugün Türkiye’nin en büyükler firmaları arasına girerek göğsümüzü kabartan beş firmamız, bir ekonomik başarı öyküsünün kahramanı, Samsun’un gelişme ve kalkınma çabasının çok önemli katkı sağlayıcılarıdır” dedi.

İş, aş sağladılar

İSO İlk 500 sıralamasına girerek, Samsun’un ve Türkiye'nin gelişmesine büyük katkı yapan firmaların başarılarının artarak devam etmesini dileyen Murzioğlu, “Bu firmalarımız yoğun çalışma tempolarıyla yedi gün 24 saat esasına göre çalıştılar, ürettiler, insanlarımıza iş ve aş sağladılar. Gurur kaynağı olan firmalarımız ülkeye sağladıkları katma değerle mücadeleyi, cesareti, inancı, azmi ve iradeyi temsil ettiler. Üretimin ve istihdamın, ihracatın gerçek kahramanları olan bu işletmelerimiz şehrimizin kalkınmasında ve markalaşmasında önemli bir rol üstlendiler. Firmalarımızın başarılarında payları olan herkese şükranlarını sunuyorum. Hepimizin ortak amacı daha gelişmiş bir Türkiye ve daha zengin bir Samsun.  İnşallah belirlediğimiz hedeflerimize de hep birlikte el ele vererek ulaşacağız. Çünkü Samsun’un bu gücü ve potansiyeli var. Temennimiz ve çabamız listeye giren firmalarımızın sayısının daha da artmasıdır” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 04/06/2017