Türkiye Büyüyen, Güçlenen Bir Ülke


Türkiye Büyüyen, Güçlenen Bir Ülke

Tuzla-Sedef Tersanesindeki gemi uğurlama töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, kendisine inanan, güvenen, yatırım yapan hiç kimseyi mahcup etmedi, mahcup etmez. Uluslararası yatırımcıların önemli bölümü, bu gerçeği gördükleri için ülkemize yaptıkları yatırımları artırarak sürdürüyor. Kendi iş adamlarımıza da aynı çağrıyı yapıyorum, yatırımlarınızı ertelemeyin” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz Holding tarafından inşası tamamlanan enerji gemileri için düzenlenen uğurlama törenine katıldı. Tuzla Sedef Tersanesi’nde düzenlenen gemi uğurlama töreninde, Başbakan Binali Yıldırım ve gemilerin üretimini gerçekleştiren şirketin mensupları ile yapımında yer alan tersane çalışanları da hazır bulundu.

Enerji sektöründe Türkiye’nin önde gelen kuruluşları arasında yer alan Karadeniz Holding’in yapımını tamamladığı 4 gemiden ikisinin Endonezya’da, birinin Gana’da, diğerinin de Myanmar’da elektrik üreterek, bu ülkelerin enerji ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortaya koyduğu projeleriyle dünyada enerji gemilerin inşası ve işletilmesi alanında Türkiye’yi önemli bir yere taşıyan firmayı başarılarından dolayı kutladı.

Firmanın hâlen Irak, Lübnan, Gana, Endonezya ve Zambiya’da, 9 gemi ve bin 500 megavatı aşan kapasiteyle faaliyet gösterdiğini, bugün uğurlanacak gemileriyle yaklaşık 6 bin megavatlık kapasite artışı sağlayacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, firmayı Türkiye’nin enerji ihracatına ve istihdama yaptığı katkılar için de tebrik etti.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SORUNU, KENDİNİ DOĞRU BİR ŞEKİLDE ANLATAMAMAK”

Türkiye’nin en büyük sorununun, kendini doğru bir şekilde anlatamaması olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan devamında şunları söyledi: “Tabii, bunun asıl sebebi, Türkiye’nin sahip olduğu benzersiz özelliklerdir. Dünyada başka hangi ülkede, bunca sorunla, böyle büyük bir ekonomik güç, aynı anda var olabilir, doğrusu bilmiyorum. Bu durum, uzaktan bakıldığında görülen Türkiye manzarası ile ülkemizin hakiki durumunun, çok keskin şekilde farklılaşmasına yol açıyor. Bakınız, ülkemizi ve milletimizi derinlemesine tanımayan birisinin Türkiye’ye baktığında gördüğü manzara şudur: Tüm önemli terör örgütlerinin hedef aldığı, dünyanın en sıkıntılı bölgesi olan Suriye ve Irak’taki gelişmelere fiilen müdahil olan, Karadeniz, Kafkasya, Balkanlar gibi potansiyel kriz alanlarıyla iç içe bir ülke... Hatta daha 4 ay önce darbe girişimine maruz kalmış bir ülke... Doğru mu?  Elhak doğru. Ama mesele şu ki, Türkiye sadece bundan ibaret bir ülke değil. Bu fotoğraf madalyonun sadece bir yüzü. Peki, madalyonun diğer yüzünde ne var, bir de ona bakalım. Öteki Türkiye, her gün dünya çapında projelerin açılışını yapan, yenilerinin hazırlıklarını yürüten, en yıkıcı krizler karşısında dahi güçlü direnciyle hedeflerinden uzaklaşmayan, büyüyen, gelişen, güçlenen bir Türkiye…”

“GECE DARBE GİRİŞİMİ DE OLSA, ERTESİ SABAH ÜLKEDE HER ŞEY TIKIR TIKIR İŞLEMEYE DEVAM EDER”

Terör örgütlerinin eylemlerinin, sadece eylem yapılan anda, eylem yapılan yerde etkisini hissettireceğini, milletin üzüntüsünü ve öfkesini artıracağını; ancak işlerimizi asla etkilemeyeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gece darbe girişimi de olsa, ertesi sabah ülkede her şey tıkır tıkır işlemeye devam eder” dedi.

Suriye ve Irak krizleri karşısında, hiçbir yerden kayda değer bir yardım gelmese dahi Türkiye’nin, tüm dünyaya örnek olacak insani duruş sergilemeyi sürdürebileceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyada örneğine pek az rastlanabilecek dev projeler, hem de kamu-özel sektör iş birliğiyle art arda hayata geçirilebilir. Bu projeler için ne finansman sıkıntısı çekilir, ne teknik kapasite sorunu yaşanır. Mesele güven ve istikrar meselesidir. Bu istikrar, bu güven olmasa sizlere dünyanın değişik ülkelerinden krediler gelmez. İşte bugün burada, enerji konusunda gerçekten öncü ve önemli projeler olan gemilerimizi hizmet yerlerine uğurluyoruz” diye konuştu.

“YENİ HAVALİMANININ İLK ETABI 2018'İN İLK ÇEYREĞİNDE AÇILACAK”

Savunma sanayinde iftihar verici pek çok başarının yanı sıra, geçtiğimiz aylarda Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile İzmit Körfezi üzerindeki Osman Gazi Köprüsü’nün açıldığını, 20 Aralık’ta Avrasya Tüneli’nin açılacağını, dünyanın en büyüğü olacak yeni havalimanının inşasının tüm hızıyla sürdüğünü ve ilk etabını 2018’in ilk çeyreğinde açılacağını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sırada, hızlı tren hatlarının, şehir hastanelerinin, 29 stat projesinin olduğunu ve yaklaşık 6,5 milyon binanın yıkılıp yeniden yapılmasını hedefleyen kentsel dönüşüm projelerinin bulunduğunu aktardı ve ekledi: “Yapılanları bir kenara bırakıyorum, sadece devam edenleri ve yeni projeleri anlatmaya kalksam, değil saatler, günler de yetmez.”

“ULUSLARARASI YATIRIMCININ GÜVENDİĞİ TÜRKİYE’YE, KENDİ İŞ ADAMLARIMIZ DA DÖRT ELLE SARILMALI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim farkımız, işte bu şekilde, her biri tek başına başka bir ülkeyi dizleri üzerine çöktürmeye yetecek sorunlarla, yine uygulandığı her ülkeyi abad edecek projelerin üstesinden aynı anda gelebiliyor olmamızdır. Bunun için her fırsatta diyorum ki, Türkiye, kendisine inanan, güvenen, yatırım yapan hiç kimseyi mahcup etmedi, mahcup etmez. Uluslararası yatırımcıların önemli bölümü, bu gerçeği gördükleri için ülkemize yaptıkları yatırımları artırarak sürdürüyor. Kendi iş adamlarımıza da aynı çağrıyı yapıyor ve diyorum ki, yatırımlarınızı ertelemeyin, tereddüte düşmeyin, hele yeise hiç kapılmayın. Uluslararası yatırımcının güvendiği Türkiye’ye, kendi iş adamlarımızın dört elle sarılması, yatırımlarını erteleme noktasında böyle bir yanlışa düşmesi, sadece onlara kaybettirir. Gelin yatırımlarınızı hızlandırın. Ben ülkeme ve milletime nasıl güveniyorsam, iş adamlarımıza da aynı şekilde güveniyorum. Burada şahit olduğumuz görüntü, bu güvenin doğru olduğunun ispatıdır.”

İnşası tamamlanan enerji gemilerinin, Karadeniz Holdinge, Türkiye’ye ve hizmet vereceği ülkelere hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gemilerin inşasında görev alan mühendisleri, teknisyenleri, işçileri, ortak firmaları ve Sedef Tersanesi’nin yöneticilerini tebrik ederek, sözlerini kazasız-belasız yolculuk ve bol kazanç temennisinde bulunarak tamamladı.

Konuşmasının ardından günün anısına kendisine plaket takdim edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin ardından Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte Karadeniz Powership Onur Sultan gemisini gezerek, gemi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 13/11/2016