MMO İle OMÜ, Samsun’un İmalat Sanayi Raporu’nu Hazırlıyor


MMO İle OMÜ, Samsun’un İmalat Sanayi Raporu’nu Hazırlıyor

100’üncü yılda çok anlamlı iş birliği

Samsun’da Makina Mühendisleri Odası(MMO) ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ), 19 Mayıs’ın 100'üncü yılında çok anlamlı bir etkinliğine birlikte imza atıyor

Samsun’da MMO ile OMÜ, Cumhuriyet’ten Günümüze Samsun İmalat Sanayi Raporu’nu hazırlıyor. MMO Samsun Şubesi Başkanı Kadir Gürkan, “19 Mayıs'ın 100'üncü yılında böylesine anlamlı bir çalışmaya imza atıyor olmanın heyecanı içerisindeyiz” dedi.

MMO Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, yönetim kurulu üyeleri Ayşe Ünsal Kıran, Mehmet Saraçoğlu ve Ömer Yardımcı ile birlikte OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’i ziyaret etti. Ziyaretin ana gündem maddesini ise her 2 kurum tarafından hazırlanan 1923 Yılından Günümüze Samsun İmalat Sanayi Raporu oluşturdu.

CUMHURİYETTEN GÜNÜMÜZE SAMSUN İMALATI

Ziyaret ile ilgili bilgi veren Başkan Kadir Gürkan, “MMO olarak, ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarını sık sık ziyaret ediyor, iş birliklerine imza atıyor, böylece kentimizin gelişimine, kalkınmasına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu maksatla, 19 Mayıs’ın şehri Samsun’da, 19 Mayıs’ın 100’üncü Yılı etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyet’ten günümüze imalat sanayinin detaylı bir raporunu hazırlıyoruz. Bu yönde OMÜ ile yaptığımız iş birliği son derece olumlu sonuç verdi” dedi.

GEÇMİŞTEN GELECEĞE UZANAN BİR ÇALIŞMA

Hazırladıkları raporun 6 ay içerisinde tamamlanacağını söyleyen Kadir Gürkan, “Samsun’un imalat sanayi kültürünü ortaya koyacak olan bu rapor aynı zaman imalat sanayimizin geleceğine de ışık tutacak. Geçmişten geleceğe uzanacak raporumuzu kitap haline getirip Samsun kamuoyunun gündemine sunacağız. Raporumuzun bu haliyle büyük ilgi göreceğine inanıyoruz” diye konuştu.

BİRLİKTE DÜŞÜNME, KARAR VERME, UYGULAMA...

Başkan Kadir Gürkan ayrıca, “Samsun MMO olarak birlikte düşünüp birlikte karar alan, birlikte uygulamaya geçerek süreci birlikte kontrol eden yaklaşımla, demokratik katılımcı yönetim anlayışı ile üyelerine, Samsun’a ve ülkeye hizmet etmeye bundan sonra da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.


Yayın Tarihi: 31/03/2019