Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden Esnafa Destek


Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden Esnafa Destek

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun'da faaliyette bulunan ve Pandemi kapsamında alınan kararlar çerçevesinde iş yeri kapatılan esnaflara destek olacak.

Destek kampanyasının işbirliği protokolü Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram ve Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Eyüb Güler tarafından imzalandı.

10 Milyon liralık bir bütçe ayırdık

Protokol imza töreninde konuşan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, bu destek için 10 Milyon liralık bir bütçe ayırdıklarını belirterek; ‘İnşaallah bir yaraya merhem oluruz’ dedi.

Genel Sekreter İlhan Bayram sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bugün geldiğimiz noktada bu Pandemi döneminde işyeri kapalı bulunan esnafın özellikle de bunların çalışanlarının desteğe ihtiyacı var, Büyükşehir belediyesi olarak biz bu kesime bir dokunuşta bulunalım Bayrama rahat girsinler istedik.

Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatıyla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile bir araya geldik; Ne yapılabilir, nasıl bir çerçeve çizilebilir? konusunu konuştuk. Burada bazı iş kolları tespit edildi.  Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin bize vereceği liste üzerinden ulaştırılmak üzere esnaf başına 1.000 TL olmak üzere destekte bulunacağız.

Bugün Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile bu protokolü imzalayacağız. Bizim Vakıflar Bankası ile anlaşmamız var, kartlarımıza 1.000 TL para yükleyip esnafımıza vereceğiz. Biz istiyoruz ki bu paralar Bayram öncesinde esnafımızın eline geçsin. Ben bu çalışmada bize destek olan, listelerin belirlenmesinde katkıda bulunan, bu çalışmanın altyapısını hazırlayan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Eyüb Güler’e teşekkür ediyorum. İnşaallah bir yaraya merhem oluruz.”

Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Eyüb Güler de yapılan çalışmayı bayrama yetiştirmeye çalıştıklarını belirterek şunları söyledi;

Bayram öncesi bir nebze de olsa faydası olacaktır

“Dünyanın başına musallat olan Kovid19’dan dolayı esnafımız çok zor durumda. 15 aydır kapalı olan lokantacı esnafımız, erkek berberleri, bayan kuaförleri, servisçi esnafımız, kantin işletmecileri, kafe ve kahveci esnafımız, bilardo salonları, hamam sauna masaj salonları, halı sahalar, internet kafeler zor durumda. İlk etapta Belediyemizin bütçesi çerçevesinde tespit ettiğimiz esnaflar bunlar.

Belediyemiz bu esnaflarımıza 1.000 TL desteği uygun görmüşlerdir. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir, Genel Sekreterimiz İlhan Bayram ve emeği geçen arkadaşlara esnaflarımız adına teşekkür ediyoruz. Bu çalışmayı bayrama yetiştirmeye çalışıyoruz, ancak yasaklar olduğu için bayram öncesi müracaatlarını yapamayan esnafımız bayram sonunda 15 Haziran’a kadar müracaatla yapabilecekler. Müracaatlar Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne yapılacaktır. Müracaatı alınan esnaflarımızın listesini aynı gün belediyemize ulaştıracağız, ertesi gün de paralar hesaplara geçmiş olacak. Esnaflarımız adına Allah Razı olsun diyoruz. Bayram öncesi bir nebze de olsa faydası olacaktır. Büyükşehir belediyemize teşekkür ediyoruz.”


Yayın Tarihi: 04/05/2021