Cumhuriyet, İstiklal Aşkına Birleşen Yüreklerin Eseridir


Cumhuriyet, İstiklal Aşkına Birleşen Yüreklerin Eseridir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Cumhurun iradesinin tecessüm etmiş hali olan Cumhuriyet’in İlanı’nın 96. yıldönümünü milletçe gurur, heyecan ve geleceğe dair büyük umutlarla kutluyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919’da Samsun’dan başlattığı Milli Mücadele’miz Anadolu ruhuyla genişleyerek büyümüş, 1923’te Cumhuriyet’in İlanı ile taçlanmıştır. Sergilediği kahramanlıklarla tarih yazan ecdadımızın bizlere emanet ettiği mirasa sahip çıkarak ay yıldızlı şanlı bayrağımızı daha yukarı taşımak için mücadelemizi kesintisiz sürdürüyoruz. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak adımları kararlılıkla atıyor, ileri demokrasi ve güçlü ekonomi hedefimize adım adım ilerliyoruz.

Milletimiz tarih boyunca karşısına çıkarılan tüm engelleri çelikten iradesi, sarsılmaz inancı ve tükenmez mücadele azmiyle aşmış, nice zaferler kazanmıştır. Böyle asil bir milletin evlatları olarak tarihimizden aldığımız güçle ortaya koyduğumuz 2023 hedeflerimiz, Cumhuriyet’imizi ve ülkemizi daha da ileriye taşımak üzere koyduğumuz bir hedeftir. Bu doğrultuda ortaya koyduğumuz çalışmalarla bugün bölgesinde ve Dünya’da güçlü bir Türkiye var.

Cumhuriyet’i yükseltmek, bu ülkeyi sevmek; yedi yüz seksen bin kilometrekare vatan toprağının her karışına hizmet götürmek, dev proje ve yatırımları 82 milyonun istifadesine sunmak, aydınlık yarınlar için belirlenen hedeflere ulaşmak adına dur durak bilmeden çalışmak demektir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu bilinçle son 17 yıllık dönemde, sayısız eserle ülkemizi Dünya’nın gıptayla baktığı bir ülke haline getirdik.  Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tescillendiği Cumhuriyet’in kazanımlarının korunarak ülkemizin geleceğe taşınması konusunda tarihi adımlar atmaya, milletimizle omuz omuza durmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyet; “ya İstiklal ya ölüm” diyen iradenin, her şeyini geride bırakarak cepheye koşan erlerin, cepheye silah ve cephane taşıyan yiğit kadınların, vatan uğruna istiklal aşkına birleşen yüreklerin, yediden yetmişe milletimizin eseridir. Gün, müşterek değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü şekilde kenetlenme günüdür. Biz bir oldukça, “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet” ilkelerimiz etrafında birleştikçe ülkemiz geleceğe daha güçlü ulaşacaktır.

Sınırlarımızın güvenliği ve tarih boyunca olduğu gibi insanlığın selameti, mazlumların huzuru için terör örgütleriyle mücadelesini sürdüren tüm kahramanlarımızı, Barış Pınarı Harekâtı ile gönüller fetheden Mehmetçiğimizi yürekten selamlıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Anadolu’nun her bir metrekaresini kanlarıyla sulayan, ilelebet yanacak bağımsızlık ateşimizin kıvılcımlarını tutuşturan kahramanlarımızı ve milletimizin gönlünde ölümsüzleşen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere gazilerimizi saygıyla anıyor, milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”


Yayın Tarihi: 27/10/2019