Cevat Öncü’ye Baba Ocağında Coşkulu Karşılama


Cevat Öncü’ye Baba Ocağında Coşkulu Karşılama

Samsun’u Samsunlularla birlikte yöneteceğiz

CHP Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Cevat Öncü, seçim startını baba ocağı olan Tekkeköy ilçesi Çırakman Mahallesi’nde verdi. Hemşehrilerinin bağrına bastığı Öncü, “Samsun’un sorunlarını ve ihtiyaçlarını çok iyi biliyorum. Çözümlerini de çok iyi biliyorum. Samsun’u Samsunlularla birlikte yöneteceğiz. Ben yaptım oldu, ben bilirimci, parmak sallayan, üstten bakan anlayışla hareket etmeyeceğiz. Tüm Samsun’un belediye başkanı olacak, tüm Samsunluları kucaklayacağım” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olan İnşaat Mühendisi Cevat Öncü, doğup büyüdüğü Tekkeköy ilçesi Çırakman Mahallesi’nden seçim startını verdi. Mahalleliler, arkadaşları, ailesi ve partililer tarafından Çırakman Mahallesi’nde coşkuyla karşılanan Öncü’yü 7’den 70’e herkes bağrına bastı.

Burada bir konuşma yaparak, “19 Mayıs şehri Samsun’un güzel insanları hoşgeldiniz, şeref verdiniz, güç verdiniz. Sağ olun, var olun” diyerek  sözlerine  başlayan  Cevat  Öncü, “Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bu vatan ve bu bayrak uğruna mücadele ederek ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimize Allah’ta rahmet diliyorum. Gazilerimizi de saygı ve şükranla anıyorum. En son geçen hafta Kuzey Irakta hain terör saldırısı sonucu yitirdiğimiz askerlerimize rahmet, ailelerine ve ulusumuza baş sağlığı diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi. 

1910 yılında mübadele ile Kavala’dan Samsun’a iskan edilmiş bir ailenin ferdi olduğunu ifade eden Cevat Öncü, “Bugün, köyüme Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak geldim. Samsun’a hizmet için çıktığım bu yolculuğumda, ilk mahalle buluşmamızı doğduğum evin önünden başlatıyor olmaktan son derece gururlu ve mutluyum. Sizlerden aldığımız moral desteğini,  yüksek enerjimizle birleştirerek 3 aylık uzun bir seçim maratonuna başlıyoruz. Çıktığımız bu yolculuğumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum.  Diğer ilçe belediye başkan adayları, meclis üyesi adayları, parti örgütü ve en önemlisi de Samsun halkının katkı ve destekleriyle bu seçimi kazanacağız. Buna yürekten inanıyorum. Çünkü adaylığım açıklandığı günden itibaren çok farklı siyasi görüşlere sahip pek çok insandan müthiş derecede geri dönüşler ve destekler alıyorum. Bizi tanıyanlar tanımayanlara söylüyor, anlatıyor  çok hızlı bir şekilde enerji ve sinerji büyüyor. Bunu görüyorum” diye konuştu.

Adaylık sürecine de değinen Cevat Öncü şunları söyledi:

“Beni Türkiye’nin en güzide illerinden biri olan Samsun’a Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak açıklayan başta Genel Başkanımız sayın Özgür Özel’e, genel merkez yönetim kurulu üyelerimize ve parti meclisi üyelerimize teşekkür ediyorum. Adaylık sürecimde destek olan sevgili il başkanım Mehmet Özdağ’a ve yönetim kurulu üyelerimize, 17 ilçe başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerimize, kadın kolları başkan ve üyelerimize, gençlik kolları başkan ve üyelerimize,  çocukluk arkadaşım Hayati Tekin başkanımız başta olmak üzere, geçmiş dönemlerde başkanlık ve milletvekilliği yapmış, geçmiş dönemlerde il ve ilçe örgütlerinde yer almış tüm dostlarıma teşekkür ediyorum.  Halihazırdaki milletvekilimiz Murat Çan ve parti meclis üyemiz Nazan Güneysu’ya, beni bağrına basan partili, partisiz tüm Samsunlara bir kez daha huzurunuzda teşekkür ediyorum.”

Samsun İnşaat Mühendisleri Odası’nda 10 yıl başkanlık ve Samsun Akademik Odalar Birlikteliği’nde koordinatörlük ve sözcülük görevlerinde bulunduğunu belirterek, bu süreçte hazırladıkları raporlara da konuşmasında yer veren CHP Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Cevat Öncü, “Samsun için Deprem Master Planı ve Kent Raporları hazırlayarak, Samsunun olası deprem tehlikesine dikkat çekmiş,  kentleşmesine, ulaşım ve ulaştırmasına, sel ve su baskınlarına yönelik çalışmalar yaptık. Sanayi, istihdam, tarım ve hayvancılık, enerji, çevre, sağlık, eğitim, kültür ve sanat, spor gibi pek çok alanda fikir ürettik. Samsun’a yıllarca emek vermiş bir inşaat mühendisi olarak,  eğitimim, deneyimim ve bilgi birikimimle Samsun için sorumluluk alarak elimi taşın altına koyup, Samsunumuza hizmet etmek üzere yola çıktım. İnsana ve çevreye saygılı, daha çok üreten, gelişen, güvenli ve konforlu bir Samsun için çalışacağım. Samsunun sorunlarını ve ihtiyaçlarını ve bunların çözümlerini de çok iyi biliyorum. 1970’li 80’li yıllarda iller arasında gelişmişlik sıralamasında 15. 20. sıralarda olan Samsunumuz, bugün maalesef 35. ve 40. sıralara gerilemiş durumdadır. Bırakın siz “Samsuna çok büyük hizmetler yaptık, Samsun’u uçurduk kaçırdık” diyenleri. Tablo ortadadır. Rakamlar yalan söylemez. Bu tablodan Samsun adına siyaset yapanlar sorumludur. Samsunumuzun jeopolitik konumu itibariyle, tarım ve hayvancılık potansiyeli, turizm, spor, sağlık, kültür sanat ve diğer pek çok alanda çeşitli avantajları vardır. Türkiyenin en verimli iki ovasına yani Bafra ve Çarşamba ovalarına sahip olmasına rağmen, Samsunumuzda tarıma dayalı sanayi geliştirilmemiştir” şeklinde konuştu.

Samsun’un içinde barındırdığı potansiyellere de değinen Öncü konuşmasına şöyle devam etti:

“Samsunumuzun yüksek kapasiteli bir konserve fabrikası var mı?

Samsunumuzun yüksek kapasiteli bir salça fabrikası var mı?

Bilakis Çarşamba Ovasının kalbine kirli sanayi örneği olan biyokütle enerji santrali yapılarak adeta hançer vurulmuştur. Bafra Ovası’ndaki verimli topraklarımızın bir kısmı da imara açılarak betonlaşma adımları atılmaya çalışılmaktadır. Samsunda işsizlik, özellikle genç işsizliği çok üst düzeydedir. Hani tersane yapılacaktı?  10.000 kişiye iş imkanı sağlayacaklardı. Ne oldu? Tersane yapıldı da biz mi görmüyoruz? Gören bilen var mı? Tekkeköy ilçemiz, nüfusa oranla akçiğer kanserinin en yüksek oranda görüldüğü ilçeler arasındadır. Bu tablonun sorumluları kimlerdir?

Samsunda neredeyse her yağan yağmurda sel ve su baskınları yaşanıyor, sanayi sitelerinde sandallarla dolaşılıyor, trafik belli noktalarda akmıyor, tıkanıyor.  Yaşanan bu olumsuzlukların sorumlusu kimdir ?

Samsun Türkiyenin en pahalı içme suyunu kullanıyor. Her ay Tefe Tüfe oranında su faturalarına zam yapılıyor. Sizlerin bizlerin gelir ve maaşları her ay o oranda artıyor mu? Artmıyor.

Bunun sorumlusu kimdir?

Samsun depreme hazır mı? Tüm önerilerimize rağmen neden bu konuda en ufak bir adım dahi atılmadı?  Bunun sorumlusu kimdir?

Bu konular büyük oranda Büyükşehir Belediyesinin yetki ve sorumluluk alanındadır. Bu sorumluluğu yerine getirmeyenleri gördükten sonra ben elimi taşın altına koymaya karar verdim.”

CHP Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Cevat Öncü, Samsun’un sorunlarını ve bu sorunların çözümlerini çok iyi bildiğini ifade ederek, “Tüm Samsun halkı için daha yaşanabilir, iş ve işsizlik problemleri azalmış, ulaşımı rahatlamış, sanayisi ve üretimi artmış, tarım ve hayvancılıkdaki sıkıntıları azaltılmış, kültür-sanat anlamında zenginleşmiş, spor tesisleri artırılmış bir Samsun için çalışacağız. Sözlerimi fazla uzatmak istemiyorum. Samsunu biliyoruz. Samsunun sorunlarını biliyoruz. Çözüm yollarını da biliyoruz. Bu anlamda, çok yakın zamanda Samsuna yapacağımız hizmetlerin tamamını kapsayacak bir Proje Lansman Toplantısıyla sizleri bilgilendirecek, projelerimizi ve hedeflediğimiz hizmetleri Samsun halkıyla paylaşacağız. Samsunda katılımcı, sosyal ve halkçı belediyeciliği hayata geçireceğiz. Samsunu, Samsunlularla birlikte yöneteceğiz. Ben yaptım oldu mantığıyla, ben bilirimci, parmak sallayan, üstten bakan anlayışla hareket etmeyeceğiz. Tüm Samsunun belediye başkanı olacak, tüm Samsunluları kucaklayacağım” ifadelerini kullandı.

Çırakman Mahallesi’nde yapılan programa CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Yayın Tarihi: 31/12/2023 - 14:01