Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Yaralıları Ziyaret Etti


Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Yaralıları Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Vezneciler'de meydana gelen ve 7'si polis, 4'ü sivil 11 kişinin şehit olduğu, 36 kişinin de yaralandığı terör saldırısının ardından Haseki Hastanesi'ne giderek burada tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

Hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayarak açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haseki Hastanesi’nde tedavi gören yaralıların arasında yoğun bakımda olan iki hastanın ameliyatlarının devam ettiğini, ziyaret ettiği diğer yarılıların ise durumlarının iyi olduğunu söyledi.

“BU TERÖRİSTLERE KARŞI MÜCADELEMİZİ SONUNA KADAR YILMADAN VERECEĞİZ”

Başsavcılığın, saldırının yapıldığı bölgede çalışmalarına devam ettiğini, saldırıda şehit olan 7 polis ve 4 sivil ile ilgili adli işlemlerin sürdüğünü ve bu işlemlerin tamamlanmasından sonra ailelerine teslim edileceğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Ama şunu çok açık, net söyleyeyim: Terör örgütünün özellikle polis, sivil veya asker bu tür ayrımı bizi pek bağlamaz, sonunda şehit olan insandır ve bunların bu yaptıkları insanlara karşıdır. Ve bizim askerimizin de, polisimizin de, köy korucumuzun da görevi nedir? Bu ülkede can güvenliğini sağlamaktır, mal güvenliğini sağlamaktır. Bütün milletin aslında güvenliğini sağlamaktır. Bu güvenliği sağlamakla yükümlü olan insanlara karşı bu adımlar, bu terör eylemleri yapılmaktadır, bunun affedilir, bağışlanır hiçbir yanı yoktur. Dolayısıyla bu teröristlere karşı da biz mücadelemizi sonuna kadar yılmadan, usanmadan vereceğiz. Tabii ki şehitlerimiz var. Ciğerimiz bu noktada hakikaten yanıyor; ama her şeyin bir bedeli var. İlk insanla başlayan bu mücadele kıyamete kadar sürecek. Yani öyle şu anda bitti-biter diye bir durum da yok, bunun minimize edilmesidir aslolan. Ve bu konuda da gerek Silahlı Kuvvetleri’miz, gerek Emniyet Teşkilatımız, gerek köy korucularımız hakikaten ortaklaşa çok ciddi bir mücadeleyi veriyorlar, vermeye de devam edeceğiz.”

“HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALIYORUZ, ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yaralılar acil şifa, şehitlerin ailelerine ve millete başsağlığı dileğinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir basın mensubunun, “PKK terör örgütünün, ‘biz bu işi şehirlere taşıyacağız’ açıklamaları olmuştu, bunun bir yansıması mı? Kimin yaptığına dair size ulaşan bilgi var mı?”  şeklindeki sorusuna şu cevabı verdi: “Biliyorsunuz bunu şehirlere taşıması yeni değil. Daha önce Diyarbakır’da merkezde olduğu gibi Ankara merkezde oldu, İstanbul’da Sultanahmet’te, değişik yerlerde bu uygulamaları yaptılar. Yani teröristten her zaman her yerde bu tür şeyleri bekleyip ona göre de hazırlıklı olmak durumundayız. Yani hiçbir zaman terörist uyur diye bir şey yok. Terörün nerede ne zaman, neyi patlatacağı da belli olmaz, onun için de bizler de her türlü tedbiri alıyoruz, almaya devam edeceğiz.”

Saldırıda kullanılan aracı oraya yerleştiren zanlılarla ile ilgili bir bilgiye ulaşılıp ulaşılmadığı yönünde bir soru sorulması üzerine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte bütün onun araştırmaları yapılıyor, gerek şu anda polis teşkilatımız bu konudaki araştırmalarını İstihbarat Örgütüyle beraber sürdürüyorlar ve bunun yanında aynı şekilde yargı çalışmalarını sürdürüyor. Öyle zannediyorum en kısa zamanda bunun da ipuçları ele geçecektir” açıklamasında bulundu.

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 06/06/2016