Ordu'da Seçim Sonuçlarına İtiraz: "Oylarımızı Çaldılar"


Ordu'da Seçim Sonuçlarına İtiraz: "Oylarımızı Çaldılar"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 31 Mart seçimlerinde usulsüzlük yapıldığını ve 455 sandık için itirazda bulunduklarını açıkladı. Enver Yılmaz, "Hırsız var. Oylarımızı çaldılar. Adalet istiyoruz." dedi.

Enver Yılmaz, 2 bin 240 sandıkta toplam 455 sandığa itiraz ettiklerini ve 115 bin seçmenin iradesinin korunması için yeniden sayım talep ettiklerini söyledi.

Seçimlerde bazı ilçelerde sandıkların erken açılması ve sandık başkanı dışında diğer görevlilerin gönderilmesi gibi usulsüzlüklerin yaşandığını savunan Enver Yılmaz, "Bir sandıkta ortalama 250 seçmenimizin olduğunu düşünürsek, toplam 115 bin seçmenin iradesinin sonucunun alınması için itirazlarımızı yaptık” diye konuştu.

Enver Yılmaz, bazı sandıklarda tutanakların saat 16:00'dan önce açıklanması, oy pusulalarına çift dikiş atılması ve geçersiz oyların aşırı artması gibi birçok usulsüzlük örneği de verdi.

Enver Yılmaz, "Sandık kurullarında sayımlar yeniden başladığında hemşerilerimiz adliyelerin önüne gitsinler. Bir hak gaspı, usulsüzlük ve adaletsizlik var. Bu adaletsizliği giderecek meslektaşlarımızın sürece müdahil olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Enver Yılmaz, "Yüzde 37 ile 167 bin hemşerimizin oyunu aldık. Totale bakıldığında bu aşağı yukarı sandığa giden hemşerilerimizin yarısı. Ordu ittifakı hedefiyle bu yola çıktık ve bunu da gerçekleştirdik. Hiç hesap edemediğimiz bir alandan vurulduk. O da yüksek ilçelerde muhtarlık seçimi sonrasında sandıklarda kimsenin kalmamış olması. Ondan sonra sandık başkanlarının vicdanlarına kaldık. Kaybettirilmek istenen biz olduk” şeklinde konuştu.

Enver Yılmaz, "Sandıklar yeniden sayılmazsa, Ordu'nun mevcut belediye başkanını meşru belediye başkanı olarak kabul etmiyorum. Yeniden sayım kanuni hakkımızdır. Bir hak gaspı var. Oylarımızı çaldılar. Çalınan oylarımız için mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi.

Enver Yılmaz, 2019 İstanbul seçimlerinin yenilenmesine sebep olan gerekçelerin Ordu'da da bin katı fazlası olduğunu savundu ve "Yeniden sayımla neticenin değişeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Enver Yılmaz, "Milletimizin yarısı bize teveccüh gösterdi. Milletin oylarının kendilerinden gittiğini anlayınca sandıkta operasyon yaptılar. İstanbul'daki bir çete tarafından yürütülen bir büyükşehir belediyesinden bahsetmiştim. O çetenin Kumru, Akkuş, Ünye ve yukarıları ve Çatalpınar'da etkili olduğunu biliyorduk. Operasyon yaptılar. Milletimizin oylarına sonuna kadar sahip çıkacağız. Tek derdimiz sandıkları Enver Yılmaz olarak giren oyların yine Enver Yılmaz olarak çıkmasıdır. Hırsız var. Oylarımızı çaldılar. Aklanmadıkları sürece o belediye binasında oturamazlar. Bunun yolu yeniden sayımdır” ifadelerini kullandı.


Yayın Tarihi: 02/04/2024 - 20:15