Haziran 2021 Kademeli Normalleşme Takvimi


Haziran 2021 Kademeli Normalleşme Takvimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kademeli normalleşme takvimini açıkladı

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada Covid-19'la mücadele kapsamında Haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme takvimi açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme takviminin ana başlıkları;

*Ülkemizi ve milletimizi kısır çekişmelerin, sahte gündemlerin, karanlık senaryoların kıskacına hapsetmek isteyenlere eyvallah etmedik, etmeyeceğiz.

*Toplamda 661 milyar lirayı bulan hibe ve desteklerin, ülkemizin salgın sürecini çok ciddi ekonomik kayıplara, sosyal sıkıntılara, güvenlik tehditlerine maruz kalmadan geçirmesinde çok büyük katkısı olmuştur.

*Kuraklık sıkıntısının tehdidi altında olan bölgelerimizdeki çiftçilerimize, sulama sistemlerini modernleştirmeleri için 150 milyon lira hibe vereceğiz.

*BioNTech, Sinovac ve Sputnik V gibi sözleşmesi yapılan farklı aşılardan haziran ayında mümkün olan en yüksek sayıda miktarın ülkemize getirilmesi ve süratle uygulanması için yoğun hazırlık içindeyiz.

*Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile pazartesi sabah 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecektir.

 


Yayın Tarihi: 30/05/2021