Cevat Öncü: ‘’Şehrin Her Tarafı Betonlaştı’’


Cevat Öncü: ‘’Şehrin Her Tarafı Betonlaştı’’

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, “Şehrin her tarafı betonlaştı. Ben bir inşaat mühendisiyim. Betondan, asfalttan, inşaattan para kazanan biriyim. Ama bu kadar betonlaşma şehrimize yakışmıyor” dedi.

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, seçim çalışmaları kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi, Atakum Doğu Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği, DİSK Samsun Şubesi, Samsun Çerkes Derneği’ni ziyaret etti.

Yoğun katılımlı ziyaretlerin yapıldığı programlarda projelerini anlatan Cevat Öncü, sıcak ve samimi geçen görüşmelerde ilgiyle karşılandı. Samsun’da yaşanan aksaklıkları, eksiklikleri, hataları ve çeşitli ihtiyaçların giderilmediğini gördükleri için bu şehre karşı hissettiği sorumluluk duygusuyla aday olduğunu belirten Öncü, “Yıllarca yanlış uygulamalar yapıldığını dile getirdik. Bu yanlışlardan dönülmesini, Samsun'un ihtiyaçlarının giderilmesini, yeni projelerin geliştirilmesini sağlayacak, Samsun'da uzun yıllardır unutulan insanlara dönük ‘baba kucağı’ olan Büyükşehir Belediye Başkanlığının  bir devlet kapısı olduğunu hatırlatacak sosyal ve kültürel pek çok düşüncemiz projemiz var. Samsun'a öncü olmaya geliyoruz. Samsun'a hizmet etmek için yola çıkıyoruz” dedi.

Öncü, aile ve sosyal hayatını Samsun'da kurmuş, devam ettirmiş bir inşaat mühendisi olarak, kentin sorunlarını ve ihtiyaçlarını çok iyi bildiğini dile getirdi. “Mühendislik biliminin çözemeyeceği çok fazla şey yok” diyen Öncü, “Bugün Samsun'un maruz kaldığı sıkıntıların pek çoğunun temelinde mühendislik biliminden uzak anlayış ve uygulamalar var. Samsun halkı bu nedenle sıkıntı çekiyor. Samsun'un deprem karşısında dirençli bir kent olmadığının farkındayız. Samsun'un deprem riski yüksek. Biz bunu yıllarca dile getirdik, getiriyoruz. Samsun için deprem master planı yok.  Samsun’u  insanıyla, yapısıyla, yoluyla, her anlamda depreme hazır hale getirmek üzere, özellikle depremden önce uygulanması, yapılması ve alınması gereken tedbirler var” dedi.

Samsun'da mevcut yağmur suyu kanallarının temizliklerinin dahi gereği gibi yapılmadığını ileri süren CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, “Büyükşehir Belediyesi geçen ay, yağmur suyu kanallarının temizlik ihalesini yaptı. Bir firma 16 milyon teklif verirken, diğer firma 88 milyon lira teklif vermiş. Yani işin boyutu bile bilinemiyor. İhale iptal edildi” diye konuştu.

Şehrin aşırı betonlaştığını vurgulayan Öncü, “Şehrin her tarafı betonlaştı. Ben bir inşaat mühendisiyim. Betondan, asfalttan, inşaattan para kazanan biriyim. Ama bu kadar beton sevdası Samsun’a yakışmıyor” ifadelerini kullandı.

“Biz geldiğimizde Samsun'un kaynaklarının önemli bir kısmını sosyal yardımlara ayıracağız” diyen Cevat Öncü şöyle konuştu: “Yardım derken sadaka kültürünü kastetmiyorum. İhtiyaç sahiplerine, ulaşımda önemli indirimler sağlayacağız.  Öğrencilere indirim sağlayacağız. 0-4 yaş grubu çocuğu olan annelere ücretsiz ulaşım sağlayacağız. Samsun, Türkiye'nin en pahalı içme sularından birini kullanıyor. Doğru mu? Samsun içme suyu barajı mı yaptı son 5 yılda? Samsun’un ana hatları mı yeniledi son 5 yılda? Samsunlu, tüccar mantığıyla, kar mantığıyla hareket edildiği için maalesef Türkiye'nin en pahalı içme suyunu kullanıyor. Biz ne yapacağız? Ailedeki yaşayan fert sayısına göre yapacağımız hesapla, belirli bir miktar suyu indirimli olarak sunacağız. Kademeli tüketim faturasına geçeceğiz.”


Yayın Tarihi: 11/01/2024 - 15:26