Büyükşehirden Cumhuriyet Coşkusu


Büyükşehirden Cumhuriyet Coşkusu

Samsun Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyetimizin 95.yılı kapsamında tüm ilçelerde Türk Bayrağı, broşür ve afiş dağıtımı başlattı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri bu kapsamda esnaflara ve vatandaşlara bayrak ve broşür dağıtımıyla birlikte araçlara ve işyerlerine afiş asımı yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’in talimatıyla başlatılan “Cumhuriyet Coşkusu, Milli İradeye, Cumhuriyete ve Türkiye’ye gönül verdik” temalı çalışma vatandaşlar tarafından beğeni ve takdirle karşılandı.

HEPİMİZ CUMHURİYET COŞKUSU İÇİNDEYİZ

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin konu hakkında şu bilgiyi verdi: “ Cumhuriyetimiz, Samsunda başlayan Kurtuluş savaşımızın eseridir. Bu anlamıyla Samsun olarak Cumhuriyet coşkusuna daha çok sahibiz. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak 95.yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimizin anlam ve coşkusuna katkı yapmak için broşür ve afişler hazırladık. Bunları Bayrağımızla birlikte 17 ilçemizde dağıtıyoruz. Esnaflarımız işyerlerine, araç sahiplerimiz araçlarına asıyor. Hemşerilerimizin cumhuriyet coşkusu ve yaptığımız bu çalışmaya katkısın hepimizin onurudur. Ayrıca Samsun Kent müzemizde Kültür ve Sosyal işler Başkanlığımız tarafından 1926’dan 1980’e Samsun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sergisi açtık. Kısacası toplumumuzun Her kesiminden insanımız ile buluşuyoruz. Ortak değerimiz olan Cumhuriyetimizin 95.yılı kutlamalarını yapmaktayız. Cumhurbaşkanımız ve genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılı olan 2023 tarihine yönelik ülkemizin önüne hedefler koymuştur. Bizde Samsun olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz. Samsunumuzu 2023 tarihine hazırlamaktayız.”

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin açıklamalarını şöyle tamamladı:  ”Her karış toprağı şehitlerimizin mübarek kanları ile sulanmış bu kutsal vatanımızı bizlere emanet eden Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bizde bu emanete canımız pahasına sahip çıkacağız.  Tüm hemşerilerimin ve aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum. “


Yayın Tarihi: 26/10/2018