Toplumu İnşa Edecek Olan Kadındır


Toplumu İnşa Edecek Olan Kadındır

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, geleceğin inşasında kadının çok önemli olduğuna işaret ederek, “Ailenin temeli kadındır. Dolayısıyla toplumu inşa edecek olan kadındır” dedi.

Başkan Osman Genç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, kadınların 21. yüzyılda sosyal, siyasal ve ekonomik yaşamda daha iyi temsil edilmesi, bireysel hak ve özgürlükleri konusunda bilinçlendirilmesi için gerekli desteği göstermenin herkesin görevi olduğunu belirtti. Başkan Genç, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünya kadınlarının hak, bağımsızlık, özgürlük, daha iyi çalışma ve yaşam koşulları elde etme yolunda verdikleri mücadelenin bir simgesidir" dedi.

KADINLAR İÇİN ÖZEL YATIRIMLAR

Bugüne kadar kadınların geleceği, refahı, mutluluğu ve psikolojik olarak sağlıklı olmaları için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Genç, " Bir kadını eğitmek, bir aileyi, bir toplumu, bir milleti eğitmek demektir. Biz sadece 8 Mart'ta değil, her gün kadınlarımız için çalıştık. 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi ile kadınlarımız eğitimden sağlığa, spordan psikolojik danışmanlık ve meslek edindirme kurslarına kadar birçok hizmetten faydalanıyor. Yine Kadınlarımız için Aile Birimi ve Aile Okulları, kurs merkezleri kurduk, mahallelerimize Hanım Konakları yaptık” diye konuştu.

‘KADINLAR GELİŞİMDE BÜYÜK ROL OYNUYOR’

Kadına yönelik her türlü şiddetin insanlık dışı olduğuna işaret eden Genç, “Yeni bir geleceğin inşasında her çalışmamızda kadına önem verdik. Çünkü biliyoruz ki kadın mutluysa, toplum mutlu olur. Bir toplumun veya ülkenin gelişiminde kadınlar büyük rol oynamaktadır. Toplumu inşa edecek olan kadındır. Dolayısıyla kadına yapılan her bir yatırımı geleceğe yapılan yatırım olarak gördük. Bu manada kadına yönelik en çok yatırım yapan bir belediye olmanın onurunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

KADIN TOPLUMUN TEMELİDİR

Canik Belediyesi olarak hedef noktalarında aile ve aile kurumunun olduğunu belirten Genç, mesajında şunları söyledi: "Bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne olarak, bir eş olarak ülkeye istikamet verendir. Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı elinin tersiyle iten, kadın ve erkeği beraber gören geleneğin temsilcileriyiz. 'Cennet annelerin ayakları altındadır' buyruğuna yürekten inanıyoruz. Bu vesileyle başta şehit annelerimiz olmak üzere annelerimizin, tüm hanım kardeşlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü  kutluyorum."


Yayın Tarihi: 07/03/2019