Bu Yıl Bayramı Buruk Kutlayacağız


Bu Yıl Bayramı Buruk Kutlayacağız

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Ramazan Bayramı vesilesiyle yayınladığı mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, tüm İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramını kutladı.

Bayramlar birlik beraberliğin paylaşmanın doruğa çıktığı manevi günlerdir

Bayramların birlik beraberliğin, sevgi saygının ve yardımlaşmanın pekiştiği manevi günler olduğuna dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “11 ayın sultanı mübarek ramazan ayının bitmesinin hüznünün yanında bir kez daha bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Dini bayramların önemine vurgu yapan Başkan Togar, “Bayramlar bizim hem dini hem de örfü olarak milletçe birlik beraberlik içinde kutladığımız toplumsal hayatta büyük bir önem ve değere sahip maneviyat yüklü mübarek günlerdir. Mübarek bayram günleri kırgınlıkların, dargınlıkların unutulduğu, karşılıklı sevgi ve saygının pekiştiği, hoşgörünün hakim olduğu bir iklimi yaşamak ve kalıcı kılmak için büyük bir vesiledir" dedi.

Bu yıl bayramı buruk kutlayacağız

Bu yıl dünyayı etkisi altına alan korona virüsü nedeniyle alınan tedbirler ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle bayramlaşmaların olamayacağının hüznünün yaşandığına dikkat çeken Başkan Togar, “Bu yıl ilk defa bayramımızı evimizde geçireceğiz. Bir çoğumuz büyüklerini, akrabalarını hatta uzakta olan anne babalarını ziyaret edemeyecek ve ellerini öpüp bayramlaşamayacak. Herkes telefonlarla bayramlaşma zorunda kalacak. Ama o güzel özlenen günler yakındır. Bu zor süreci birlik beraberlik içinde kısa sürede atlatıyoruz.  Ailemizin ve sevdiklerimizin sağlığı için biraz daha sabır etmeliyiz.

Başı rahmet, ortası mağfiret sonu ise cehennemden kurtuluş vesilesi olan Ramazan ayına veda etmenin hüznünün yanında bayrama kavuşmanın mutluluğunu içinde tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramını en kalbi duygularımla kutlar, bayramın tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederim” ifadelerinde bulundu.


Yayın Tarihi: 23/05/2020