Gazeteciye Saldırı Kabul Edilemez


Gazeteciye Saldırı Kabul Edilemez

Samsun İnternet Gazetecileri Cemiyeti, dün Gazeteci Oktay Öztürk'e DSİ 71. Şube Müdürlüğü'nde yapılan saldırıyla ilgili yaptığı açıklama ile kınadı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Samsun İnternet Gazetecileri Cemiyeti olarak, Cemiyetimizin başkan yardımcısı görevini yürüten Oktay Öztürk'e, DSİ 71. Şube Müdürlüğü'nde fiili bir saldırı girişimi gerçekleştiğini teessürle öğrenmiş bulunmaktayız.

Biliyoruz ki bu saldırı ne ilk ne de son olacak. Ama biz ısrarla doğru bildiğimiz gerçekleri paylaşmaya ve yazmaya devam edeceğiz. Bu tür saldırı girişimleri bizleri asla yıldırmayacak ve yolumuzdan döndürmeyecek.

Gazeteciler, milletin müşterek sesi olması hasebiyle toplumun aynası olduğu kadar aynı zamanda kamu görevi de yapan önemli bireylerdir. Yazdığı yazıdan dolayı bir gazeteci arkadaşımızın hedef olması ya da gösterilmesi ya da fiili saldırıya uğraması toplum olarak halen tahammüle, anlayışa ve hoşgörüye ne kadar ihtiyacımız olduğunu göstermektedir. Yaşanan bu olay da bunun en bariz örneklerinden biridir.

Türkiye'nin 3. büyük yerel medyasına sahip olan Samsun'da Devlet Su İşleri gibi Türkiye'nin saygın bir kurumunda çalışan devlet görevlisinin cemiyetimiz yönetim kurulu üyesi arkadaşımıza yapmış olduğu bu saldırı asla kabul edilemez.

Samsun İnternet Gazetecileri Cemiyeti olarak olayın müsebbibi personel kadar, olay sonrası defaatle ulaşmaya çalıştığımız ancak bir türlü ulaşamadığımız DSİ 7. Bölge Müdürü Nazmi Koçak'ı da şiddetle kınıyor, olayın sorumlularının gerekli müeyyidelere tabi tutulması aşamasına kadar konunun takipçisi olacağımızı ve asla geri adım atmayacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur!

Samsun İnternet Gazetecileri Cemiyeti Yönetim Kurulu adına

Başkan Sedat ÖKSÜZOĞLU’


Yayın Tarihi: 17/01/2018