Başvurular Başlıyor


Başvurular Başlıyor

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatı üzerine, Fındık Toplamaya Büyükşehir Eli Dokunuyor Projesi ile fındık işçiliğine düzenleme getirmeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, fındık işçiliğinde çalışmak isteyenlerin başvurularını yarından itibaren almaya başlıyor.

Başvurular Altınordu ilçesinde Ordu Büyükşehir Belediyesi danışma ofisine, Ünye ilçesinde ORMEK binasındaki ofise, Fatsa ilçesinde ise Kültür Sarayı’nda oluşturulan başvuru ofisine yapılacak.

İLK ETAPTA ALTINORDU, ÜNYE VE FATSA’DA UYGULANACAK

Ordu’ya il dışından fındık toplamak için gelen işçi gruplarına ağustos ve eylül aylarında yaklaşık 45 milyon TL ödendiğinin belirlenmesi üzerine harekete geçen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurdurduğu Ordu Tarım ve Hayvancılık Gıda Sanayi A.Ş. İştirak şirketinin faaliyet alanına fındığı da ekledi. 

İlk etapta pilot bölge olarak belirlenen Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde gerçekleştirilecek çalışmaya göre 15’er kişilik ekipler oluşturulacak. Bu ekipler Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ordu Tarım ve Hayvancılık Gıda Sanayi A.Ş’ye bağlanıp sigortalı olarak çalışacaklar. Fındık hasadı yaptırmak isteyen bahçe sahibi, işveren olarak bu şirket ile anlaşma imzalayacak. Bu anlaşmaya göre ekipler fındığı hasat ettikten sonra ödemesini şirkete gerçekleştirecek. Şirket, işçilere iş bittikten sonra ödemesini peşin olarak gerçekleştirecek.  

İŞÇİLER FARKLI İŞLERE DE BAŞVURU YAPABİLECEK

Fındık işinde çalışmak isteyen kişiler, ağustos ve eylül ayında yapılacak hasadın ardından bahçe temizleme, ot biçme gibi işlere de başvuru yapabilecek. Bahar aylarında fındık bahçelerinin temizlenmesi, otların biçilmesi, ilaçlanması gibi hizmetler söz konusu şirket tarafından gerçekleştirilecek.


Yayın Tarihi: 15/07/2019