Şehit Polis Memuru Mesut Yılmaz Son Yolculuğuna Uğurlandı


Şehit Polis Memuru Mesut Yılmaz Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi Kato Dağı bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik süren operasyon sırasında çıkan çatışmada şehit düşen Özel Harekât Polis Memuru Mesut YILMAZ, Samsun Büyük Camii’nde kılınan ikindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidimizin cenaze namazı, Samsun Büyük Camii’nde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ, Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN, Samsun Milletvekilleri Orhan KIRCALI, Ahmet DEMİRCAN, Erkan USTA, Çiğdem KARAASLAN, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan ÇAKIR, İlçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Vedat YAVUZ, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal AĞAOĞLU, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı ve Garnizon Komutanı P. Alb. Sedat BULUT, ilçe belediye başkanları, askeri, adli ve mülki erkân, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehidimizin yakınları ve binlerce vatandaşın katılımı ile ikindi namazına müteakip kılındı.

İl Müftüsü Veysel ÇAKI tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından dua yapıldı ve helallik alındı. Daha sonra şehidimizin cenazesi özel harekât polislerinin omuzunda cenaze aracına konularak cadde üzerinde bir süre taşındı. Ardınndan şehidimizin naaşı cenaze aracına konularak defnedilmek üzere Samsun Kıranköy Şehitliği'ne götürüldü. Sonrasında şehidimiz Özel Harekat Polis Memuru Mesut YILMAZ’ın naaşı, okunan Kur'an-ı Kerim ve dualar eşliğinde Kıranköy Mezarlığı'ndaki polis şehitliğinde toprağa verildi.

Şehit Özel Harekat Polis Memuru Mesut YILMAZ ile çatışmaya girerek yaralanan ve gazi olan iki arkadaşı da şehidimizin cenaze törenine katılarak gözyaşı döktü.

Defin töreninin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ, şehidimizin naaşına sarılı şanlı bayrağımızı öperek şehidimizin babası Mehmet YILMAZ'a, fotoğrafını ise şehidimizin kardeşi Hakan YILMAZ’a teslim etti.


Yayın Tarihi: 24/05/2017