CHP Adayı Özler Yılmaz: ‘’14 Mayıs’ta Düzeni Gençler Değiştirecek’’


CHP Adayı Özler Yılmaz: ‘’14 Mayıs’ta Düzeni Gençler Değiştirecek’’

CHP Adayı Özler Yılmaz, 14 Mayıs’ta düzeni gençlerin değiştireceğini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Samsun Milletvekili Adayı Özler Yılmaz, ilk defa oy kullanacak gençlerin seçimin belirleyici gücü olacağını belirterek, “Hakkı yenen, işi torpille başkasına verilen, çalışsa bile 8500 liraya talim eden genç kardeşim. Bugün iyi bir cep telefonu 60 bin TL oldu. Telefonumuzu değiştirecek gücümüz yok. Fakat Tayyip Erdoğan’ı değiştirecek gücümüz var. Erdoğan’ı değiştirmek, telefon değiştirmekten daha kolay. Erdoğan’ı değiştirdikten sonra her şey çok güzel olacak“ dedi.

Liyakate önem verilmediğini, fırsat eşitliği olmadığını, adaletin işlemediğini bilen gençlerimiz insan gibi yaşayabilmek için yurt dışına gitmek ve orada hayat kurmaya çalıştığını vurgulayan genç aday Özler Yılmaz, “Her 100 gencimizden 73’ü imkânı olsa başka Türkiye’yi terk etmeyi tercih ediyor. Gözlerinde umut, ceplerinde paraları yok. Çaresizler ve hayatta kalmak için çırpınıyorlar” dedi.

Gidip dönmemek, dönüp görmemek var

Gençlerimizin doğup büyüdükleri topraklardan koparılmasının günahını AKP iktidarının ömür boyu üzerinde taşıyacağını söyleyen Yılmaz, “Arkadaşlarını, annelerini, babalarını bırakıyorlar. Gidip dönmemek, dönüp de görememek var. Bu çocuklar size hakkını helal etmeyecek. Korku ve endişeleri yaratıp onları gitmeye teşvik eden iktidar, sonra da dönüp pırıl pırıl gençlerimizi aşağılıyor. Gençliğine bunu reva görmeyen her iktidar mutlaka gidicidir. Bu gençler AKP’ye kendilerine yapılanın hesabını sandıkta verecek” açıklamasını yaptı.

Gençlerimizle birlikte yapacağız

Son dönemde, kamu kurumlarına işe alımlarda mülakat uygulamasını kaldırma vaatlerinin de gençlerin haklı olduğunu gösterdiğini sözlerine ekleyen Özler Yılmaz şunları söyledi: “14 Mayıs gençlerin seçimi olacak. Ellerinden alınan işin, yenilen hakkının, torpilin, festivallerinin elinden alınmasının hesabını soracaklar. 14 Mayıs hukuksuzluk düzeninin son bulduğu bir tarih olacak. Gençlerimiz, Millet İttifakı'nı umut olarak görüyor. Cumhurbaşkanı Adayımız Kılıçdaroğlu'nu umut olarak görüyor. 5 Milyon 300 bin gencimiz ilk kez oy kullanacak. Önlerindeki seçenekler net. Ya korku duvarı ya özgürlük. Ya baskı altında, güdümlü bir gelecek ya da fırsat eşitliği ve adalet. Eğitimden üretim ve istihdama; hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir ülke için oy verecekler ve bu ülkeyi birlikte yeniden düzlüğe çıkaracağız.


Yayın Tarihi: 06/05/2023 - 18:32