Bafra Millet Bahçesi Projesi Onaylandı


Bafra Millet Bahçesi Projesi Onaylandı

Bafra Belediyesi, ilçenin Sosyo-ekonomik hayatına katma değer kazandırması amacıyla üretilen Millet Bahçesi Projesi de Çevre ve şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazetede yayınlan Orta Ölçekli Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinin ardından, resmi başvurusu daha önce yapılan Millet Bahçesi Projesinin de ilgili Bakanlıkça onaylanması İlçede memnuniyetle karşılandı.

Resmi Başvuru Yapılmıştı

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ tarafından başlatılan daha çok yeşil anlayışı doğrultusunda, Kızılırmak sedde kıyısı boyunca 4 parselden oluşan toplam 310.000 m²  alan üzerine Millet Bahçesi yapılması hususundaki başvuru 24 Haziran’da yapılmıştı.

Bakanlık Onayladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü’nün 27.07.2020 tarihli yazısında; “Bafra İlçesinde yer alan, imar planında “park ve mesire alanı” olarak planlanan, bölgede Kaymakamlık Hizmet Binasının yer aldığı Resmi Kurum Alanı, Belediye Hizmet Alanı, Cami Alanı ve Kültürel Tesis Alanları ile Kızılırmak Nehri kıyısında bulunan yaklaşık 310.000 m²  yüzölçümü alanının Millet Bahçesi olarak düzenlenmesi uygun değerlendirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

İlgili yazıda ayrıca İlçenin Çilhane ve Büyükcami Mahalleleri sınırlarında yer alan aktif alanın Millet Bahçesi olarak düzenlenmesi, iş ve işlemlerin TOKİ Başkanlığı tarafından yürütülmesi, alana ilişkin gerekli görülen imar plan işlemlerinin Bafra Belediyesi’nce, alan içinde bulunan parsellerin proje amacı doğrultusunda gerekli tahsisin Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yapılması bilgileri yer aldı.

Bölgenin En Büyük Millet Bahçesi olacak

Yaklaşık 310.000 m²  alanda gerçekleştirilecek ve bölgenin en büyüklerinden biri olma özelliğini taşıyacak Millet Bahçesi alanının hemen yanında ihalesi yapılan ve inşaası devam eden Hükümet Konağı Binası ile yapılması planlanan Bafra Belediyesi Hizmet Binası gibi önemli projeler yer almakta. Proje alanı içerisinde 10 dönüm Otel Alanı, 10 dönüm Cami Alanı, 5 dönüm Eğitim Tesis Alanı gibi çeşitli kamusal alanlar bulunacak.


Yayın Tarihi: 27/07/2020