YEPAŞ’tan Müşterilerine İmar Barışı İle Gelen Bir Kolaylık Daha


YEPAŞ’tan Müşterilerine İmar Barışı İle Gelen Bir Kolaylık Daha

Kamuoyunda İmar Barışı olarak ifade edilen düzenleme ile imar sorunu olan binalar alt yapı hizmetlerine kavuşuyor.

YEPAŞ Genel Müdürü Arif AKŞAM tarafından yapılan açıklamada; “Daha önce ruhsat sorunları sebebiyle elektrik aboneliği yapılamayan yerler elektriğe kavuşuyor. Kamuoyun da İmar Affı olarak bilinen Kanuni düzenleme ile ilgili olarak Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esasların Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Düzenleme ile Yapı Kayıt Belgesi alan bina sahipleri bu belgeleri ile elektrik, su ve doğalgaz hizmetleri ile ilgili işlemlerini yaptırabileceklerdir.

Uygulama 31.12.2017 tarihinden önce yapılmış olan binaları kapsamakta olup, bu haktan yararlanmak ve elektrik hizmetlerine ulaşmak isteyen müşterilerimiz öncelikle 31.10.2018 tarihine kadar e-devlet sistemi üzerinden başvuru yapacak ve Yapı Kayıt Belgelerini alacaklardır. Bu belge alan müşterilerimizin sistem bağlantıları altyapı imkanları dahilinde YEDAŞ tarafından yapılacak olup ardından da müşterilerimizin YEPAŞ ile imzalayacakları perakende satış sözleşmesi ile de elektriğe kavuşabileceklerdir” denildi.

“İmar sorunları sebebiyle bugüne kadar elektrik işlemlerini yaptıramayanlar için çok önemli ve kaçırılmaz bir fırsat olduğunu belirten” AKŞAM, “Bu düzenleme son 20 yılda çıkmış en kapsamlı düzenleme olup sorunu uzun yıllara dayanan pek çok sorunlu bölgenin artık kronikleşmiş elektrik abonelik ihtiyaçlarını da çözecektir.

YEPAŞ olarak 60 Yetkili İşlem Merkezi, 17 YEPAŞ İşletme Noktamız ve çok yakın da devreye alacağımız ve müşterilerimizin abonelik işlemlerini www.yepas.com internet sayfamız üzerinden yapabilecekleri online şubemizle abonelik işlemlerini hızlı ve kaliteli bir şekilde sağlamaya hazır olduğumuzu belirtir, hak sahiplerini de bu önemli fırsattan yararlanmaya davet ederiz” dedi.


Yayın Tarihi: 05/07/2018