Ayvacık’ta Şehit Aileleri Ziyaret Edildi


Ayvacık’ta Şehit Aileleri Ziyaret Edildi

Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur 15 Temmuz FETÖ terör örgütünün yapmış olduğu terörist eyleme karşı milletin verdiği mücadelenin 1. Yıldönümünü anma programı kapsamında İlçedeki şehit ailelerini ziyaret etti.

Belediye Başkanı Mustafa Belur’a İlçe Kaymakamı Emre Yeşilbaş, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Hasan Arslan, İlçe Müftüsü Şükür Küçük, Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Selim Doğan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Halil Kalaycı eşlik etti. İlçenin Koçyurdu Mahallesinden Şehit Ahmet Kaya, Yunus Emre Mahallesinden Şehit Seyfi Altuntaş ve Orhangazi Mahallesinden Şehit Mustafa Akar’ın ailelerini ziyaret ederek kabirleri başında dualar okudular.

15 Temmuz hain darbe gecesine değinen Belediye Başkanı Mustafa Belur 15 Temmuz gecesi milli tarihimizin en kara günlerinden bir tanesini yaşadık diyerek “ Dış mihraklı FETÖ terör örgütü tarafından  milletimizin ve devletimizin içerisine sızmış vatanına ihanet etmek isteyen gafiller ve teröristlere karşı  milletimizin vermiş olduğu onurlu bağımsızlık mücadelesinin tarihinin yazıldığı bir gecenin anma yıl dönümündeyiz. Bir millet düşünün kuzeyiyle, güneyiyle, din, dil, ırk hiçbir ayrım gözetmeksizin birliğini bozmaya çalışanlara karşı bir bütün olmuş düşmanın nerden geldiğine bakmadan içerden ve dışardan gelen saldırılara karşı elinde bayrakla, göğüsün de imanla tanka karşı, topa karşı göğsünü siper etmiş canını hiçe sayarak demokrasi için, ülkesinin geleceği için canını feda etmekten çekinmemiş. Biz öyle bir milletiz ki Ülkemizi bölmek isteyen hainler karşısında dik durarak Türk'ün gücünü en iyi şekilde gösterdik. 15 Temmuz gecesi milli tarihimizin en kara günlerinden bir tanesini yaşadık. Rabbim bir daha o kara gecenin tekrarını yaşatmasın. Bu menfur olayda birçok polisimiz, askerimiz ve sivil vatandaşımız kutlu bir uğurda vatanın birliğini ve dirliğini korumak uğruna hayatını kaybetti. Bizler de bugün aynı hedef uğruna şehitlik mertebesine ulaşan, vatanın bölünmez bütünlüğü için canını seve seve siper etmiş aziz şehitlerimizi unutmayarak ilçemizdeki şehit ailelerimizi ziyaret etmek istedik. Şehit ailelerimizin sıkıntıları ve sorunları bizim sıkıntımız, bizim sorunlarımızdır. Devletimizin bütün kapıları şehit ailelerimize her zaman açıktır. Bugün bu ülkede rahat yaşıyorsak şehit ve gazilerimiz sayesindedir. Gazi ve şehitlerimizi unutmak mümkün değildir. Bu vesile ile vatanımızın birlik ve bütünlüğünün korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için hayatlarını feda eden demokrasi şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Belur İlçe Kaymakamı Emre Yeşilbaş ile beraber şehit ailelerine Ayyıldız baskılı hediye kutusu içerisinde küçük cep Kuran-ı Kerimi ve Türk Bayrağı hediye ettiler.


Yayın Tarihi: 10/07/2017