Başkan Haluk Köksoy’dan Önemli Açıklamalar


Başkan Haluk Köksoy’dan Önemli Açıklamalar

Ak Parti Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksoy, İlçe başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyerek Atakum Belediyesi’ndeki bazı uygulamalara eleştirilerde bulundu.

31 Mart Yerel seçimleri sonucunda Atakum Belediye Başkanlığına seçilen Cemil Deveci’nin üç aylık icraatları ile ilgili olarak değerlendirme yapmak için henüz erken olduğunu belirten Köksoy;  ‘Ancak iki hususla ilgili olarak, basının ve Atakum halkının bilgilendirilmesinde fayda görmekteyiz’ dedi.

Başkan Haluk Köksoy açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Yüzlerce işçi işi bırakmaya zorlanmaktadır

Bu hususlardan birisi, Atakum Belediyesi’nde hâlihazırdaki yönetim tarafından, yüzlerce işçiye görev yeri değişikliği adı altında, mobing uygulanarak işi bırakmaya zorlanmalarıdır.

Gerek CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçtaroğlu, gerekse Atakum Belediye Başkanı Sayın Cemil Deveci seçim kampanyası sürecinde, belediyelerde çalışan bütün işçilerin güvencesinin kendileri olduğunu şeref ve namus sözü vererek kampanya yürütmüşler, ancak gelinen bu aşamada verilen sözlerin aksi yönde uygulama içerisine olduklarını hep birlikte takip etmekteyiz.

Evine ekmek götürmek ve geçimini temin etmekten başka bir kaygısı olmayan yüzlerce işçi, mevcut pozisyonlarından daha düşük pozisyonlara görevlendirmek suretiyle bu insanların ekmekleri ile oynanmaktadır. Bu uygulamaları kabul edilmez kılanı ise bu işçilerin siyasi görüşlerinin esas alınmış olmasıdır. İşe alınırken mesleki kriterlerine göre işe alınmış, meslek diplaması elinde olan ve mesleğine uygun işi yapan, keza lisans mezunu olup diplomasına göre istihdam edilen bu insanlar, sayın başkanın emriyle temizlik hizmetleri birimine görevlendirilmiş, temizlik hizmetleri yetkilileri ise bu kişilerin eline birer süpürge vererek Atakum sokaklarında temizliğe göndermişlerdir. Bunun iş hukukundaki anlamı işçiyi işten çıkmaya zorlamak için mobing uygulamasıdır.  

Bu uygulamanın bir sonraki adımı ise bu işçilerin işsiz kalmasıdır. Bulundukları statünün altında görevlendirilen bu işçiler, görevi kabul etseler dahi mobing uygulaması devam edecektir.

Atakum İmar İnşaat Şirketi’nin alacaklıları mağdur edilmektedir

Bir diğer husus ise Atakum Belediyesi’nin iştiraklerinden olan Atakum İmar İnşaat Şirket’nin durumudur.

Bilindiği üzere belediyeler, rahat çalışabilmek için ve birçok başka sebeplerle şirket kurabilmektedirler. Atakum Belediyesi tarafından da kurulmuş Atakum İmar İnşaat Şirketi mevcuttur. Bu şirket onlarca yıldır faaliyet göstermektedir. 

Elde ettiğimiz bilgilere göre ve takip ettiğimiz kadarıyla, Atakum Belediye Başkanı Sayın Deveci, Belediyenin iştiraki olduğu Atakum İmar İnşaat şirketi’nin borçlarını ödememek için, şirketin mal varlığını ve işletmelerini hibe almış olduğu başka bir şirkete aktarmaktadır. Bu yöndeki uygulamadan maksat, İmar İnşaat Şirketini batık bir şirket hüviyetine büründürmektir. Diğer taraftan bu uygulama, İmar İnşaat Şirketi’nain alacaklılarını da mağdur etmektedir.

Anladığımız ve takip ettiğimiz kadarıyla, İmar İnşaat Şirketi’nin borçları ödenmediği gibi, bu şirketin uhdesinde bulunan malların ve işletmelerin ise el değiştirilmek suretiyle şirket bilerek ve isteyerek zarara ve batağa sürüklenmektedir.

Unutulmamalıdır ki bu şirketten alacağı olan yüzlerce esnaf bulunmaktadır. Alacaklıların keyfi bir şekilde mağdur edilmesi doğru bir yaklaşım olmadığı gibi, bu uygulama ile alacaklı olan esnafında batağa sürüklenmesi söz konusudur.

Sayın Başkan, şüpheli gördüğü alacaklar sebebiyle bu şekilde bir tutum içerisinde ise, bu alacakları diğer alacaklardan ayırmak suretiyle gerekli incelemeleri yaptırabileceği gibi, bunlarla ilgili suç duyurusunda da bulunma imkânı da vardır. Ancak siyasi saiklerle bütün alacaklıların veyahut bir kısım alacakların aynı kefeye konularak insanların mağdur edilmesi söz konusu olamaz. Belediyeler vatandaşa hizmet için vardır ve çözüm odaklı çalışırlar. Ancak bu uygulamalardan gördüğümüz kadarıyla, Sayın Başkan çözüm üretmekten ziyade, mağdur edebiyatı yaparak insanları mağdur etmektedir.

Atakum Belediye Başkanlığı tarafından her iki hususta yapılan uygulamaların kamuoyu nezdinde kabul edilebilir olmadığını, bu ve buna benzer, Atakum Halkını ve kamuoyunu yakından ilgilendiren hususların takipçisi olacağımızı ve yer yer sizlerle paylaşacağımızı da son olarak belirtmek isterim.’


Yayın Tarihi: 07/07/2019