İşsizliği Bitirmek İçin Her Çalışmaya Varız


İşsizliği Bitirmek İçin Her Çalışmaya Varız

Ünye Sanayi ve Ticaret Odası Yönetimi, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu’yu makamında ziyaret etti. Ünye’nin sanayisi ve ticariyle ilgili projeler hakkında bilgi alan Metin Gündoğdu, “İşsizliği bitirmek için gerekli altyapı çalışmalarının tamamlanarak sanayi yatırımcılarının bölgeye getirilmesi gerekli. Bizler de bu konuda sizlerin çalışmalarına her daim destek olacağız.” dedi.

 Sanayi Yatırımcısını Bölgeye Çekmeliyiz

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor ile yaptığı görüşmede “Ordu’daki ticaret odalarımız şehrin ticaretine ve iş dünyasına yön veren önemli sivil toplum örgütleridir. İş adamlarımızın ve sektörlerin sorunlarını sizler bize ileteceksiniz, biz de bu problemleri çözmeye çalışacağız. Ordu’muzun en önemli sorunlarının başında işsizlik geliyor. Bu konuda bizler de huzursuzuz. Ordu’da sanayi teşekkülünün olmaması büyük bir sıkıntı doğuruyor. Ama bu sorunlar sizlerin öncülüğünde ve bizlerin desteği ile aşılacaktır. Ünye’ye, Fatsa’ya ve Ordu’ya sanayi bölgelerinin alt yapılarını oluşturup, sanayi yatırımcılarını çekmeliyiz. Şu anda Ünye’de OSB hakkında çalışmalar var. Büyükşehir Belediyemiz de konuyu takip ediyor. Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş da konuyla yakından ilgileniyor. Geçen haftalarda geldiğimizde OSB hakkında bilgiler aldı. İnşallah bu konuyu sonuçlandıracağız. Tabi OSB’yi kurmak tek başına yeterli değil, oraya yatırımcılar getirmemiz gerekli. Ufak atölyelerden ziyade, en az 100-150 kişinin istihdam edileceği komplike tesisler kurulmalı. Bu noktada sanayi ve ticaret odası başkanlarımıza önemli bir görev düşüyor. Bizler de bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yaparız. Tıkandığınız noktalarda önünüzü açarak, çeşitli bürokratik engelleri önünüzden kaldırmak için çaba harcarız. Yatırımcıların bölgemize gelmesi hususunda gerekli görüşmeleri yaparız. Ordu’nun tamamı bizimdir. Ticaretin gelişmesi ve işsizliğin ortadan kaldırılması için ne gerekiyorsa yaparız.” dedi.

İtalya’da 350 Bizde 100

Fındığın Ordu ve bölge için çok önemli bir değer olduğunu belirten AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, üreticilere çağrıda bulunarak birim alandan en yüksek miktarda ürün almaya çalışmaları gerektiğini söyledi. Metin Gündoğdu “Biliyorsunuz 2006’daki bir kararla Fiskobirlik yerine Toprak Mahsülleri Ofisi devreye girdi. Sonrasında TMO da devreden çıkartılarak devletin fındık üreticisini desteklemesi konusunda bir karar alındı. Üreticilerimiz dönüm başına devletimizden direkt olarak destek alıyorlar. Seçim döneminde kimileri bu desteğin kaldırılacağını söylediler ama devletimiz destek vermeye devam ediyor. Çiftçilerimize mazot ve gübre desteği de veriliyor. Bunların yanı sıra alan bazlı destekle de fındık üreticimize yardımcı oluyoruz. Fındığın serbest piyasada oluşmuş bir fiyatı var. Bu dönem fındık biraz fazla oldu ve fiyat buna göre şekillendi. Üreticimizin fındığına sahip çıkması gerekir. Fındığı toplar toplamaz tüccarlara teslim etmemeliyiz. Dönüm başına 170 TL vererek, devletimiz üreticiye destek oluyor. Üreticilerimiz de dirim alandan aldığı mahsulü arttırmak için çaba göstermeli. Şu an İtalya’da dönüm başına 350 kilogram mahsül toplanıyor. Ama Ordu’da dönümünden 80-100 kilogram civarı fındık hasadı yapılıyor. Bu konu üzerinde çalışmalar yapmak gerekiyor. Üreticilerimiz bunlara dikkat etmeli. Devlet buraya müdahale etsin demek çare değildir. Devlet zaten üreticimizin arkasında duruyor ve destek veriyor. En akılcı çözümlerden biri lisanslı depoculuk yöntemidir. Bu Giresun’da şu an başladı. Üreticilerimiz fındığını tüccara değil lisanslı depolara teslim edecek. Böylece tüccarlarımız da zarar etmeyecek.” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 03/02/2016