İlkadım Belediyesi’nin Sosyal Projeleri Gönüllere Dokunuyor


İlkadım Belediyesi’nin Sosyal Projeleri Gönüllere Dokunuyor

İlkadım Belediyesi’nin dört büyük sosyal projesi gönüllere dokunuyor

Şefkat Evi, Mahalle Kreş ve Kültür Evi Projesi, Hasta Refakatçi Evi, Ata Ocağı (Büyükler Kreşi) projeleri halkın takdirini kazanmış durumda.

İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş; ‘Projelerimiz sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini teşkil ediyor’’ dedi.

ŞEFKAT EVİ

Barınmaya muhtaç olup çeşitli nedenlerle sokakta geçici veya sürekli olarak yaşamak zorunda kalan, kişileri sokakta karşılaşabileceği risklerden korumak ve temel ihtiyaçlarını gidermelerine yardımcı olmak amacıyla Ataköy Mahallesi’nde hizmete sunulacak Şefkat Evi (Kimsesizler Evi) projesi sokaktan kalan insanların yuvası olacak.

MAHALLE KREŞ VE KÜLTÜR EVİ PROJESİ

2022 yılında Çatalarmut, Zeytinlik, İlyasköy mahallelerinde hizmete devam eden kreşlerimize Kadıköy, Karasamsun, Cedit, Saitbey, Ataköy toplu açılışlarıyla kreş sayısını 8’e ulaştığı ilçemizde Mahalle Kreşi ve Kültür Evleri Projesi” ile kenar mahallelerde dar gelirli ailelerin çocuklarının kötü alışkanlıklarda uzaklaştıran toplumda kişilik ve kimlik kazanımında etkin rol üstlenmesinde katkı sağlayacak bir ortam hazırlıyoruz.

HASTA REFAKATÇİ EVİ

Hastanelere uzak ilçelerden ve kırsal mahallelerden gelen vatandaşlar için ekonomik anlamda sorun yaratan konaklama ihtiyacı, Hasta Refakatçi Evi’yle çözüme kavuşacak. Konaklama imkanı sağlanacak projede konaklama süresi boyunca sabah kahvaltısı ve akşam yemeği ikramı yapılan vatandaşların hastaneye ulaşımları da tahsis edeceğimiz servisler ile gerçekleştirilecek.

ATA OCAĞI (BÜYÜKLER KREŞİ)

Geçmiş ile gelecek kuşaklar arasında bilgi ve tecrübelerini ailelerine aktaran yaşlılar için hazırlanan ‘Ata Ocağı ile Eli öpülesi yaşlı büyüklerimize sosyal hayatın içerisinde ailelerinden kopmadan farklı yaşam alanlarında hoşça vakit geçirebileceği bir ortamda bir araya gelecekler.


Yayın Tarihi: 13/09/2023 - 13:31