İmar Barışı Başvuru Süreleri Uzatılıyor


İmar Barışı Başvuru Süreleri Uzatılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı başvuru sürelerinin 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatılacağını söyledi.

Bakan Kurum, Kocaeli valiliğini ziyaretinde imar barışının sürekli gündemlerinde olduğunu belirterek, " başvuru sürecini 31 Aralık’a kadar uzatmayı hedefliyoruz" dedi.

İmar barışının vatandaşın devletle olan barışı olduğunu belirten bakan Kurum sözlerini şöyle sürdürdü; "İmar Barışı, kaçak binaların devletimizle olan barışıdır. Bu kaçak binalarda vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi adına çıkarılmış olan bir yasadır. Bu yasa 31 Aralık 2017’den önceki yapıları ilgilendiriyor ve bu tarih öncesinde yapılmış yapıların aslında kayıt altına alınmasıdır. Sahada bir çok kaçak bina yapılıyor bu kaçak binalara ilişkin hem İçişleri Bakanımız hem Adalet Bakanımız hem de Çevre Bir Şehircilik Bakanlığı olarak biz Valilerimizle birlikte koordinasyon içerisinde bunlara ilişkin çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu binaların hepsi yıkılacak. Ben buradan Valimize ve Belediye Başkanlarımıza sesleniyorum; 2017 sonrasında yapılmış binaların tadilatına,kaçak bina yapılmasına kimse bir daha müsaade etmesin ve bu yapıları da bir an önce Valilik eliyle yıkılması noktasında takiplerini hep birlikte yapalım diyoruz.

İmar Barışı sürecini 31 Aralık tarihine kadar uzatmayı hedefliyoruz

Diğer taraftan imar barışı 31 Ekim tarihinde başvurularınız sona eriyor. Bedeli yatırılma süreci de 31 Aralık 2018 tarihinde bitiyor. Bugün itibari ile 8 milyon 150 bin vatandaşımız başvuruda bulundu ve başvuru bedeli de yaklaşık 5 milyar 120 milyon lira oldu. Başvuru talebinin 13 - 14 milyon olmasını bekliyoruz ve bu başvuru sürecini de 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatmayı hedefliyoruz. Bu tarih sürecini uzatıp vatandaşımızın bu kanundan daha çok yararlanmasını noktasında devletimiz vatandaşıyla daha çok barışmış olacak. Bu barış yeni bina yapmak değildir, yeni bina yapılmasına müsaade etmeyeceğiz; bu noktada hem biz hem Valiliklerimiz hem de Belediyelerimiz her noktada bunun takibini yapıyor olacak."


Yayın Tarihi: 26/10/2018