Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 2. Yıldönümü Kutlaması


Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 2. Yıldönümü Kutlaması

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın milletin oyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin 2. yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yayımladı.
Başkan Göksel açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"10 Ağustos, Türkiye Cumhuriyeti için son 2 senedir çok özel bir gün olarak anılmaktadır. Bilindiği gibi; 2007 Anayasa değişikliği referandumu sonucu gerçekleşen değişiklikle, Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde ilk kez bir cumhurbaşkanının doğrudan halk oylaması ile seçilmesi kararlaştırılmış ve bu sayede cumhurun iradesinin cumhurun başının seçilmesine yönelik tek belirleyici kriter olması sağlanmıştır.
10 Ağustos 2014 tarihinde düzenlenen seçimlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda seçilmesiyle Türkiye yepyeni bir döneme doğru yol almaya başlamıştır. Cumhurbaşkanımız; aldığı 21 milyon oyla geçerli oyların yüzde 51'inden fazlasını elde ederek Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilmiştir. 
Hepimizin malumu; 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmeye çalışılan ancak Aziz Milletimizin destansı karşı duruşuyla akamete uğratılan FETÖ/PDY Darbe ve İhanet Girişimi sonrası Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla meydanlarda demokrasi nöbeti tutmaktayız.
Milletimizin sımsıkı kenetlendiği böyle özel bir güne denk gelmesi hasebiyle  daha da anlamlı hale gelen; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, milletin oyuyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı oluşunun 2. sene-i devriyesini tüm kalbimizle kutluyor; bu vesile ile 2023 hedeflerine koşar adım ilerleyen bir Türkiye olma yolunda katkısı olan tüm vatandaşlarımızı da ayrı ayrı tebrik ediyorum.
Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin."

 


Yayın Tarihi: 10/08/2016

Diğer Resimler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 2. Yıldönümü Kutlaması