Vali Kaymak’tan ‘Dünya Basın Özgürlüğü Günü’ Mesajı


Vali Kaymak’tan ‘Dünya Basın Özgürlüğü Günü’ Mesajı

”Samsun Valisi Osman Kaymak, Dünya Basın Özgürlüğü Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Kaymak mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Çağımızın en dinamik sektörlerinden biri olan basın sektörü, insanlara doğru, tarafsız ve objektif haber, bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir kamu görevi üstlenmiştir.

Basının hem özgür hem de tarafsızlığı; bireyin ve toplumun haber alma, bilgi edinme hakkını kullanmasına, kamuoyunun duygularını ve düşüncelerini objektif olarak yansıtmasına, bu suretle demokrasinin, insan haklarının, temel hak ve özgürlüklerin gelişimine katkıda bulunur.

Türk basını, geçmişten günümüze çok zor şartlar altında görev yapmış, Kurtuluş Savaşı'mıza verdiği destekle çok önemli görevler ifa etmiş, Cumhuriyet'imizin kuruluşundan bugüne kadar da ülkemizin demokratikleşme sürecinde yoğun ve öncü çalışmalar yapmıştır.

İlimizdeki yerel ve yaygın basın kuruluşlarının, vatandaşlarımızın haber alma hakkını sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmeleri, toplumumuz tarafından ilgiyle takip edilmektedir.

Sürekli güçlenerek büyüyen, özverili çalışmalarıyla hepimizin gurur duyduğu Türk ve Dünya basınının her kademesinde görev başında ve sonrasında hayatını kaybederek aramızdan ayrılan basın mensuplarına rahmet diler, tüm basın emekçilerinin‘3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutlarım. ”


Yayın Tarihi: 01/05/2019