Atakum'da Kar Mesaisi


Atakum'da Kar Mesaisi

Samsun’u etkisi altına alan ve yoğun şekilde devam eden kar yağışıyla mücadele amacıyla sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Ekiplerimiz ara vermeden karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. En az mağduriyetle etkili yağış sürecini atlatmayı hedefliyoruz” dedi.

Samsun’u etkisi altına alan kar yağışının başladığı andan itibaren ilçedeki yolların trafiğe kapanmaması ve yağışın hayatı olumsuz yönde etkilememesi için mücadele başlatan Atakum Belediyesinde çalışmalar aralıksız olarak sürüyor.

KARLA KESİNTİSİZ MÜCADELE

İlçe merkezinin yanı sıra üst kesimlerde kalan mahallelerde de sürdürülen kapsamlı çalışmaları yerinde inceleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Kar yağışının yoğun şekilde sürmesi, ilçemizde bazı noktalarda yaşamı zorlaştırdı. İlçe merkezimizin yanı sıra üst kesimlerde kalan mahallelerimizin de içerisinde bulunduğu bir program çerçevesinde ekiplerimiz durmaksızın çalışıyor. Atakum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz  yol açma çalışmalarına ek olarak yaya güvenliği için cadde ve bulvarlardaki kaldırımları da düzenli olarak kardan arındırıyor. En az mağduriyetle etkili yağış sürecini atlatmayı hedefliyoruz. Kar yağışının başladığı andan itibaren büyük bir özveri ile 24 saat aralıksız çalışan Atakum Belediyesi ekiplerine, Büyükşehir Belediyesi ekiplerine diğer tüm kurumların çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

VATANDAŞIMIZ DİKKATLİ OLMALI

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiler doğrultusunda Pazartesi ve Salı günlerinin de etkili yağışla geçmesinin beklendiğini ifade eden Başkan Taşçı, “Kar yağışının etkisini sürdüreceği yönünde tahminleri göz önünde bulunduruyoruz. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile irtibatlı olarak ekiplerimizi yağışların yoğunlaşabileceği noktalar konusunda bilgilendiriyoruz. Vatandaşlarımızdan da yağışlar etkisini yitirene kadar dikkatli olmalarını istiyoruz. Özellikle araç trafiğinin tehlike oluşturabileceğinin düşünülmesini ve toplu taşıma araçlarının kullanılmasının önemine dikkat edilmesini istiyoruz. Kendi aracıyla trafiğe çıkmak isteyenlerin ise zincir ve kar lastiği olmadan bunu yapmamalarını önemle rica ediyoruz” diye konuştu.

 


Yayın Tarihi: 23/01/2016