Cevat Öncü, İşsizlik, Su Zamları ve Çevre Sorunlarını Çözme Sözü Verdi


Cevat Öncü, İşsizlik, Su Zamları ve Çevre Sorunlarını Çözme Sözü Verdi

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Tekkeköy ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaret sırasında işsizlik, su zamları, ilçedeki hava kirliliği gibi konulardan şikayet eden vatandaşların sorunlarını dinleyen Öncü çözüm önerilerini açıkladı.

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Tekkeköy ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunup vatandaşlarla bir araya geldi. ‘İşsizlik’, ‘su zamları’ ve ‘Tekkeköy’deki hava kirliliği’ konularından şikayet eden vatandaşların sorunlarını dinleyip not alan Cevat Öncü, sanayici ve iş insanlarını destekleyerek işsizliği azaltacaklarını belirtti. Ayrıca çiftçilere ve üreticilere somut, net destekler vereceklerini ifade eden Öncü, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda etkili adımlar atacağını vurguladı.

Ekilmeyen tarlaları, ekildiği halde toplanmayan mahsulleri bildiklerini dile getiren Öncü, “Toplanarak derelere dökülen mahsulleri hep beraber biliyoruz. Biz çiftçilere, tarıma, besicilere çok somut destekler sunacağız. Bunun Türkiye'de örnekleri var. Orta Avrupa'da, gelişmiş ülkelerde de uygulanan bu destekleme modellerini kullanarak çiftçilerimizi destekleyeceğiz" dedi. Öncü ayrıca, kooperatifleştirme ve entegre tesisler kurma gibi önlemlerle tarım sektörünü güçlendirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Su zamları ve Türkiye’nin hava kirliliği bakımından en yüksek değere sahip Tekkeköy ilçesindeki çevre sorunları konusunda da çözüm önerilerini paylaşan Cevat Öncü, vatandaşların yaşadığı sıkıntıları dikkate alarak çevre dostu projelerin hayata geçirileceğini belirtti.

Cevat Öncü'nün esnaf ziyaretleri ve çözüm önerileri, Tekkeköy ilçesindeki seçmenler arasında olumlu yankı buldu. CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Öncü, vatandaşlarla diyalogunu sürdürerek seçim çalışmalarına devam edeceğini ifade etti.

Spor, kültür, sanat anlamında da Samsun’un ivme kaybettiğinin belirten Cevat Öncü, “Samsun, 19 Mayıs şehri. Önceden 19 Mayıs haftası kutlamaları vardı. Sanatçılar, ressamlar, şairler gelir kültür festivali olurdu. Eğlence havasında bir haftalık sanat sokakları kurulurdu. Samsun 19 Mayıs’ı coşkuyla kutlardı, bu yok oldu. Samsun'da uluslararası halk dansları festivalleri düzenlenirdi, bu yok oldu. Samsun'un 1-31 Temmuz tarihleri arasında festival havasında bir fuarı vardı, bu yok oldu. Biz en kısa sürede ama bulunduğu yerde ama başka bir yerde Samsun'un o eski fuar anlayışını yeniden kazandıracağız” ifadelerini kullandı.


Yayın Tarihi: 16/01/2024 - 13:14